KUL-TÚRA Fesztivál Devecserben

Június 24-én, második alkalommal Devecserben rendezte meg a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye a KUL-TÚRA Fesztivált. A fesztivál sajátossága, hogy minden évben más település ad neki otthont. Idén a Devecseri Könyvtár és Művelődési Központ vezetője, Füstös Zsuzsa biztosította a helyszínt.

A vendégek tapsolnak, jól érzik magukat

Horváthné Szabó Andrea, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltség igazgatója köszöntőbeszédében hangsúlyozta az esemény fontosságát. Rámutatott arra, hogy a rendezvények nagy mértékben növelik az összetartozás, az együttlét és a szeretet érzését az ellátottak körében. Köszöntőjében kiemelte, bízik abban, hogy a fesztiválnak jövőre is lesz folytatása, vagyis új helyszínre „vándorolhat” a KUL-TÚRA. Hanich Ferenc, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének vezetője beszédében örömét fejezte ki afölött, hogy ismét szép létszámmal képviseltették magukat a résztvevők.

A vendégek és az ellátottak közös tánca

Öt kategóriában indulhattak a fellépők (rajz, vers, tánc, ének és színdarab). A telephelyek ellátottjai lelkesen és izgatottan készültek az általuk előadott műsorokra. Az intézmények által beküldött rajzokat a rendezvény helyszínén állították ki. Az előadásokat követően Vesztergom Zsuzsa részlegvezető közös táncra hívta a vendégeket és az ellátottakat, akik a kamondi telephely dolgozóival táncolták el a Jerusalema táncot.

A díjazottaknak átadják a díjakat

Mivel a csapatok jobbnál-jobb műsorokkal álltak színpadra, így helyezések helyett emléklapot és ajándékcsomagot kaptak, amelyeket Horváthné Szabó Andrea, valamint Hanich Ferenc adott át a fellépő csapatoknak. Füstös Zsuzsa különdíjat adott át Melhardt Tamás részére, aki vers kategóriában nyújtott kimagasló és megható előadást. A fesztiválon mindenki aktívan részt vett, az ellátottak és a kollégák egyaránt jól érezték magukat.


Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye
SZGYF-Veszprém Megyei Kirendeltség