Közös ünnep Baranyában – A szociális munka napja Pécsett

A tavalyi kihagyás után Baranya megyében – a közel két évtizedes hagyományt követve – ismét közös rendezvényen ünnepelték a szociális szakembereket.A Baranya Megyei Önkormányzat impozáns díszterme adott méltó otthont az SZGYF Baranya Megyei Kirendeltsége, a SZIME – Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete, valamint Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében megtartott rendezvénynek, amelyen a szociális munka napját ünnepelték. Az ágazat dolgozóit fokozott védelmi intézkedések mellett köszöntötték és tüntették ki.

Csoportkép virágokkal

Kocsis József, a SZIME elnöke megnyitójában a közös ünnep hagyományának jelentőségét hangsúlyozta, hiszen ez a nap azokról szól, akik fenntartótól függetlenül áldozatosan végzik munkájukat és gondoskodnak a rászorultakról. Nyőgéri Lajos, Pécs alpolgármestere köszönetét fejezte ki a város és valamennyi megyei intézmény dolgozójának, különösen a járvány során tanúsított példaértékű helytállásukért.

Elismerés átadása

Cséplőné Gönczi Veronika szakmai főigazgató-helyettes asszony arra biztatta az egybegyűlteket, legyenek büszkék munkájukra, amely a szó nemes értelmében valódi szolgálat. Ezt belső meggyőződése mondatja vele, lévén az intézményi szférában eltöltött hosszú idő során pontosan megtapasztalta ennek a munkának minden szépségét és nehézségét. Elismerését fejezte ki a bólyi Platánliget Otthon ellátottjainak, valamint a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjeinek, kollégáinak az ünnepi műsorszámokért, mint hangsúlyozta, ezek a színvonalas és egyben megható produkciók a felkészítőktől és szereplőktől rengeteg erőfeszítést kívánnak.

Fülöp Attila államtitkár

Fülöp Attila államtitkár úr köszöntőjében kiemelte, a pandémia még inkább ráirányította a figyelmet a szociális munka fontosságára és az egész társadalom számára értékes voltára, amelyet nem lehet elégszer megköszönni. Ennek elismeréseként a kormányzat januártól húsz százalékkal emeli az ágazatban dolgozók bérét, amely fenntartótól függetlenül mintegy százezer munkavállalót érint majd. Kitartást és erőt kívánva azt kérte a jelenlévőktől és minden intézményi kollégától, még nagyobb odafordulással, szerető gondoskodással próbálják a járványhelyzet nehézségei közepette is segíteni a rájuk bízottakat.

Fülöp Attila gratulál az egyik munkatársnak

 

Elhivatott, példaértékű munkájáért főigazgatói elismerésben részesült:

Dunai Mária, a Baranya M-i Platánliget Otthon műszakvezető gondozója,

Volk Csabáné, a Baranya M-i Platánliget Otthon fejlesztő pedagógusa,

Bognár Adrienn Anna, a Baranya M-i Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény gazdasági-pénzügyi vezetője,

Palka Rita, a Baranya M-i Gyermekvédelmi Központ III. számú (komlói) Szakmai Egységének pszichológusa,

Pirák Zsuzsanna, a Baranya M-i Gyermekvédelmi Központ Pécsi Gyermekotthonának kisgyermekgondozója,

Tóthné Pfeiffer Zsuzsanna, az SZGYF Baranya Megyei Gazdasági Osztályának számviteli referense.

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság elismerését fejezte ki a Baranya Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítványnak, és azon belül Tasnádiné Hardy Judit kuratóriumi titkárnak a több mint negyed századon át végzett elkötelezett, lelkiismeretes munkájáért.

Az rendezvény zárásaként Dr. Őri László a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt, méltatta az elismert munkatársakat és hangsúlyozta, hogy egy társadalom fejlettségét az mutatja meg, hogy milyen figyelemben részesíti az elesetteket, illetve az őket segítőket.

Minden elismerésben részesített kollégának szívből gratulálunk!
SZGYF-Baranyai Megyei Kirendeltség