Köszönet a mátészalkai szociális munkásoknak

Jó hangulatú rendezvény keretén belül ünnepelték meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségének dolgozói, valamint a kirendeltség fenntartásában működő intézmények munkatársai a Szociális Munka Napját.

November 15-én délután szinte teljesen megtelt a rendezvénynek otthont adó Mátészalka Város Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Szalkai László terme, ahol a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltsége tartott ünnepséget a Szociális Munka Napja alkalmából, hogy köszöntsék azokat a szakembereket, akik az elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgoznak és munkájukat felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Kovács Sándor egyéni országgyűlési képviselő, aki ünnepi beszédében köszönetet mondott a szociális szférában dolgozóknak, valamint kihangsúlyozta, hogy nagy szükség van az olyan szakemberekre, akik segítő kezet nyújtanak a rászorulóknak.


Németh Péter Gábor a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntő beszédében kiemelte, hogy a szociális szférában dolgozók azt az utat, szolgálatot választották, hogy segítséget nyújtsanak a fogyatékos, pszichiátriai, szenvedélybeteg embertársainknak és a családjukból kiemelt, rászoruló gyerekeknek. Teszik ezt sokoldalú szakértelemmel, felkészülten, őszinte együttérzéssel, áldozatvállalások mellett. Továbbá hangsúlyozta, hogy a segítők munkája egyfajta „szolgálat”, aminek a középpontjában az ember áll.

A köszöntő beszédeket követően a munkájuk elismeréseként a megyei kirendeltség intézményeinek dolgozói közül szociális területről kilencen, gyermekvédelmi területről hatan kaptak elismerő oklevelet, hatan pedig főigazgatói elismerést vehettek át. 

Az ünnepség résztvevőit a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház színművészei vidám szórakoztató műsorral ajándékozták meg. A rendezvény állófogadással zárult.

SZGYF Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltség