Köszönet a bírálóknak

Befejeződött az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által meghirdetett „Lehetetlen nincs” Országos Rajz- és Kisfilm Pályázatra beküldött pályaművek bírálata. Ez alkalomból Benedek István, az SZGYF főigazgatója mondott köszönetet a bírálóbizottság tagjainak.

Az elmúlt év augusztusában kiírt „Lehetetlen nincs” Országos Rajz- és Kisfilm Pályázatra olyan alkotásokat vártunk, amelyek a gondozott gyermekek vagy fiatal felnőttek vágyairól, akár már megtörtént eseményekről, megvalósult álmokról szólnak. A versenyre a gyermekvédelmi szakellátásban élő 5 és 25 év közötti gyermekek és fiatal felnőttek az ország bármely területéről jelentkezhettek.

A korosztályokként meghirdetett rajz és videó kategóriában közel 3000 pályamű érkezett, ezeknek megyénkénti bírálatát neves szakemberek vállalták el: Gyombolai-Kocsis Fruzsina pszichológus, Siklósi Beatrix, az M5 Csatorna igazgatója, Botár Gergely fotóriporter és Józsa Pál szobrászművész.


A bírálóbizottság tagjainak nem volt könnyű dolguk az elmúlt fél év alatt, hiszen több száz pályaműből kellett kiválasztaniuk az első három helyezettet és a különdíjasokat. Előfordult, hogy a bírálók megosztva ítéltek oda egy-egy helyezést az adott megyében. A pályaművek álmokról, vágyakról, kitartásról, bátorságról, napi örömökről, gyermeki őszinteségről meséltek és hatalmas akaraterőről tettek tanúságot.

A pályázat nyertesei a díjat ünnepélyes keretek között a verseny fővédnökétől, Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkártól vették át a „Lehetetlen nincs! – Egy nap a nevelőszülőkért” elnevezésű, a nevelőszülői hivatást népszerűsítő „Befogadlak” nevelőszülői program országos körútjának adott állomásán.

Az utolsó pályaművek bírálat követően Benedek István Zsolt, az SZGYF főigazgatója megköszönve a bizottság tagjainak féléves munkáját, a főigazgatóság fenntartásában működő intézmények ellátottai által készített egyedi kézműves alkotásokat, valamint egy köszönetnyilvánító oklevelet adott át a bírálóknak.

A bírálóbizottság és minden közreműködő munkáját ezúton is köszönjük!

SZGYF Központ Főigazgatói Iroda