Könyvajánló

Az Önálló Életvitel Napja május 05-e. 2014-ben, egy Európai Szervezet kezdeményezését követően indult útjára és azóta ezen a napon világszerte szerveznek programokat, hogy felhívják a figyelmet az esélyegyenlőségre: a fogyatékossággal élők is képesek teljes életet élni. Az ÉFOÉSZ ezen nap alkalmából hirdetett online könyvbemutatót. Önálló élet - Önérvényesítők tapasztalatai az önálló életvitelről címmel adtak ki könyvet. 

Kik az önérvényesítők?

Az önérvényesítők értelmi fogyatékossággal élő emberek, akik felszólalnak magukért és társaikért.

Ezt a könyvet ők írták segítőik támogatásával. A mindennapi életből vett példák alapján, szívhez szóló, egészséges embertársaiknak is segítő gondolatokat osztanak meg velünk fogyatékossággal élő embertársaink. Nemcsak érzékenyítés ez a könyv, hanem a mindennapi életet segítő gondolatokat tartalmazó hiánypótló alkotás.

A könyv a könnyített kommunikáció jegyében született, mely azt jelenti, hogy a mondatszerkesztés elsődleges célja a könnyű felfoghatóság.

 

 

Czakó Tibor, az ÉFOÉSZ munkatársa, az esemény moderátora,

valamint a könyv szerzői és a hallgatoság tagjai

Hét témakört érintően osztják meg gondolataikat, élményeiket fogyatékossággal élő embertársaink. Oktatás, munka, támogatott lakhatás, párkapcsolat, könnyen érthető kommunikáció, tapasztalatok döntésekről, jó és rossz segítségről, interjú önálló életvitelről és állampolgári szerepekről.

A könyv ide kattintva elérhető. 

Ajánljuk szeretettel.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság