Köszönet a negyven évnyi áldozatos munkáért

A szociális pályán eltöltött évek során felelősségteljesen, alázattal, őszinte emberséggel végzett színvonalas munkájuk elismeréseként köszöntötte a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény két dolgozóját a fenntartó az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltségén. Somogyi Jánosné és Varga Gáborné negyven év munkaviszony után az első, és egyben az utolsó munkahelyéről, alapi szociális otthontól búcsúzott nyugdíjba vonulásával.

dijazottak

A rendezvényen az állami fenntartó képviseletében Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakmai főigazgató-helyettese, és Boldogné Kőrösi Mónika az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség igazgatója volt jelen, az integrált intézményt Pintér Erika intézményvezető és Már Lászlóné, az alapi telephely vezetője képviselte.

Vargáné Gáborné Terike (balról) és Somogyi Jánosné Editke

Varga Gáborné ápolóként kezdte a szakmai munkát az alapi otthonban, és mindvégig a lakók gondozásában vett részt. Rövid időn belül kiemelkedett munkatársai közül szervező, irányító készségével. Osztályvezető nővér, majd csoportvezető ápolóként koordinálta a szakmai munkát. Munka mellett végezte el a gimnáziumot, majd mentálhigiénés asszisztens végzettséget szerzett. A dolgozók, a hozzátartozók bizalommal fordultak hozzá. A lakókkal való kapcsolatát a közvetlenség, az erős kötődés, a ragaszkodás és a szeretetteljes odafordulás jellemezte.

Somogyi Jánosné is ápolóként kezdte a pályáját, majd osztályvezető nővérként, később főnővérként dolgozott. Közben szociális munkás diplomát szerzett. 2009-től szociális munkatársként segítette a lakókat, a hozzátartozókat, a gondnokokat. Az Érdekképviseleti Fórum elnökeként képviselte az intézményi dolgozókat és szakmai tapasztalatával, tudásával segítette a képzésben résztvevő gondozókat. Közösségi rendezvények szervezésében, lebonyolításában mindig számíthattak a részvételére. Tudatosan készült arra, hogy átadja stafétabotot. Elméleti és gyakorlati tudását precízen, tervezetten adta tovább a munkatársaknak.

Mindkét dolgozóról elmondható, hogy a munkakörükben végzett feladataik mellett az intézményi közösségi rendezvények szervezésében is aktívan részt vettek.

A rendezvényen munkájuk elismeréseként a két dolgozó főigazgatói oklevelet kapott, ezzel is kifejezve azt, hogy a legtökéletesebben felállított ellátórendszer sem teljesítheti be célját a szociális területen dolgozók elkötelezettsége, hivatástudata nélkül.

A fenntartó nevében Editnek és Terikének jó egészséget és sok örömet kívánunk.


SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség