Kivételesen sikeres volt az őszi vásár

2023. október 19-én az SZGYF Központ földszinti aulája izgatott nyüzsgéssel telt meg, hiszen őszi mini vásározással kezdődött a nap. Ezúttal a Galagonya Integrált Szociális Intézmény Tolna Vármegye fejlesztő foglalkoztatásában készült termékeket lehetett megvásárolni.

Gyertyák az SZGYF őszi vásárán

Csapó Irén, az intézmény fejlesztő foglalkoztatásának vezetője érkezett két kollégájával és rengeteg szemet gyönyörködtető kézműves termékkel az SZGYF központjába. A mindenszentekre szánt koszorúktól a minőségi bőröveken át az ágyneműhuzatig és a tésztafélékig számtalan termék közül választhattak az érdeklődők, akikből bizony szép számmal akadt a vásáron.

Irén elmondta, hogy Tolna Vármegyében hét telephelyen zajlik a fejlesztő foglalkoztatás, közel 200 fő ellátott közreműködésével. Ezúttal tematikus vásárral készültek, aminek a fő – de nem kizárólagos – témája volt a mindenszentek. A termékpalettát úgy állították össze, hogy minden telephelyről láthassanak, vásárolhassanak termékeket a látogatók. Ugyan soha nem elvárásokkal érkeznek egy ilyen árusításra – tette hozzá –, ettől függetlenül várakozáson felülire sikerült a vásár forgalma. Kelendőek voltak a bőrövek, a tészták, és természetesen a koszorúk, de az ágyneműkből és a szőnyegekből is szép számmal fogyott.

Koszorúk az SZGYF őszi vásárán

Irén azt is elárulta, hogy a termékek előállításában nem próbálnak versenyezni másokkal, inkább saját magukból igyekeznek kihozni a legjobbat. Az ő varázserejük éppen a sokszínűségben rejlik, hiszen hét telephelyen dolgoznak, mindenhol más és más termékeken. Nem is cél az egységesítés: az alkotás, a megvalósítás, az egyediség, a lehetőségek kiaknázása mindenkinek saját felelőssége és büszkesége. Ebben nagyon fontos szerepet játszanak a segítő kollégák, hiszen ők azok, akik együtt alkotnak az ellátottakkal, illetve betanítják a gyártási folyamatot, valamint újabb és újabb ötletekkel frissítik a termékpalettát, Pál Mária intézményvezető asszony aktív részvételével együtt.

Karácsonyi asztali díszek, gyertyák és koszorúk az SZGYF őszi vásárán

Az eredmény pedig kézzelfogható, hiszen a hónap végi telephelyi készletnyilvántartásnál is látszik, melyik tárgyból mennyi fogyott a vásárok alkalmával. A sikerek mindig nagy boldogsággal tölti el az ellátottakat, hiszen fontosnak érezhetik magukat azáltal, hogy értékes termékeket állítanak elő.

A Galagonya Integrált Szociális Intézmény Tolna Vármegye fejlesztő foglalkoztatásának emblémája

A következő feladat felkészülni a karácsonyi vásárra – vázolja fel Csapó Irén a tennivalókat. Készülnek az adventi koszorúk, a karácsonyi dísztárgyak, de folyamatos a termelés a tésztaüzemben is. Gyertyákból is lesz bőven, ezen a területen jelenleg épp egy termékfejlesztési folyamat közepén vannak. Ha a letesztelt prototípusok beválnak, akkor ezek is kaphatók lesznek a decemberi vásárban.

A Tolna vármegyei fejlesztő foglalkoztatásról készült kisfilm itt látható.

Szervezetfejlesztési Osztály