Kismotorokat adományozott gyermekotthonainknak a Johannita Segítő Szolgálat

Ötvenkét, lábbal hajtható kismotort adományozott gyermekotthonaink számára a Johannita Segítő Szolgálat. Az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a johanniták közötti jó viszony nem új keletű, hiszen a korábbi években több raklapnyi tartós, Németországból származó édességgel ajándékozták meg lakóinkat.

 

Kismotor

 

 

A Johannita Segítő Szolgálat a több mint kilencszáz éves Johannita rend részeként működik. A rend – eredeti nevén a Keresztelő Szent Jánosról elnevezett Jeruzsálemi Ispotályos Lovagrend – eredetileg a szentföldi zarándokok ápolására szerveződött. A reformáció idején vált ketté: a katolikus ág lett a Máltai Lovagrend, a protestáns ág pedig megtartotta a Johannita nevet.

A Johannita Segítőszolgálat logója

A johanniták 1989 óta tevékenykednek ismét Magyarországon, 2001 óta közhasznú szervezetként. Munkájukat alapvetően két cél határozza meg: „a keresztyén hit védelme és az elesettek istápolása, megsegítése lelki és testi szükségeikben”.

Kismotorok várják az új gazdáikat

 

Ebbe pedig beletartozik az is, hogy a gyermekotthonainkban nevelkedő aprónépnek örömet szerezzenek, mégpedig a legkisebbek kedvencével, a lábbal hajtható kismotorral.

Köszönjük szépen az adományokat.

SZGYF-Központ
Fotó: Cserdi Dóra