Kirándulás a Nyíregyházi Állatparkban

A fogyatékossággal élő lakók számára szervezett kirándulás a nyíregyházi állatparkban lehetőséget kínált arra, hogy a résztvevők megcsodálhassák a világ különböző vidékein élő állatokat. A Vadaspark nem egy hagyományos állatkert, a látogatók vadregényes tájakon, az állatok közvetlen közelében fedezhetik fel a világ állatait.
A résztvevők megcsodálhatták a világ különböző vidékein élő állatokat

A résztvevők megcsodálhatták a világ különböző vidékein élő állatokat

A kirándulás egyik legnagyobb élménye a Jégvilág volt, ahol a látogatók megismerhették az eszkimók életét. Itt nemcsak láthatták, hanem érezhették is az eszkimók mindennapjainak nehézségeit és szépségeit. A Jégvilág interaktív kiállítása lehetőséget adott arra, hogy közelebbről is megismerjék az eszkimók életmódját, a jégházak építésének technikáit és a túléléshez szükséges eszközöket. Ez a különleges élmény nagy hatással volt a kirándulókra. 

A kirándulás egyik legnagyobb élménye a Jégvilág volt 

A kirándulás másik csúcspontja a „Fóka-Show” volt. A medencében három oroszlánfóka különböző mutatványokkal szórakoztatta a közönséget. Az Ócenáriumban és az Esőerdő-házban további kalandok vártak a látogatókra, függőhídon való átkelés kihívást és további izgalmakat tartogatott. 

A nézőtér a “Fóka Show” alatt 

A kaland tovább folytatódott a Félelem Barlangjánál, ahol különleges hüllőgyűjteményt csodálhattak meg a résztvevők. A Madárházhoz érve színes papagájok, zöld és sárga tollazatú madarak ejtették ámulatba a látogatókat. Ezt követően a Parasztudvar régi hagyományos eszközeit, istállót és a ház körül élő őshonos állatokat, mint például pónit, mangalicát, japán tyúkot, kakast és házinyulat tekintették meg. 

A kirándulás során a résztvevők gazdag élményekkel és maradandó emlékekkel tértek haza. 

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség 

Fotó: Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye