Kilencvenedik születésnap az idősotthonban

A Vas Megyei Egyesített Szociális Intézmény lakóját, Fülöp Lajosné Marika nénit köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából lányai, az intézmény dolgozói és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviselői.

Marika néni tortával és mellette a vele ünneplők

Az ünnepségen Terplán Béla, Kőszeg alpolgármestere adta át Markina néninek Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő emléklapját és szintén ő tolmácsolta Básthy Béla polgármester jókívánságait is. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviseletében Fördősné dr. Kardos Erzsébet és dr. Jári Alexandra osztályvezető, az intézmény nevében pedig Hermánné Bedics Rita köszöntötte Marika nénit, aki közel egy éve él az intézményben. A lakók műsorral is kedveskedtek a születésnaposnak.

Marika néni 1932-ben született Szombathelyen, az elemi iskolát Újvidéken kezdte és Szombathelyen fejezte be. Az alapfokú tanulmányok elvégzése után többféle végzettséget is szerzett. Kitanulta a kereskedő, a szövő és a gyors és gépíró szakmát. Volt titkárnő és gazdasági osztályon munkatárs. Nyugdíjazásáig, harminc éven keresztül ügyviteli főelőadóként tevékenykedett.
Férjével 1953-ban kötöttek házasságot. Két gyermekük, négy unokájuk és hat dédunokájuk van. Marika néni kedvenc időtöltése az olvasás és a keresztrejtvényfejtés. Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk neki.


SZGYF Vas Megyei Kirendeltség