Kihívás Napja a Tóparti Otthonban

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Tiszabura-Pusztataskonyban a Kihívás Napja elnevezésű sportversenyt, amelyen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltséghez tartozó szociális intézmények lakói mutathatták meg ügyességüket.

A feladatok elvégzése közben egymást támogatták a résztvevők.

Az esemény célja az ellátottak számára az együttműködés és a mozgás élményének megtapasztalása, az ügyesség és mozgáskoordináció fejlesztése, illetve az örömöt nyújtó játék volt. A résztvevőket Kiss Róza, a kirendeltség igazgatója köszöntötte.

A versenyen részt vett Bánhalmáról a Fenyves Otthon, Karcagról a Gólyafészek Otthon, a Kunhegyes Lakóotthonai, Törökszentmiklósról a Tiszaág, valamint a házigazda Tóparti Otthon egy-egy csapata. Idén hét állomáson mutathatták meg tudásukat a csapatok, olyan ügyességi feladatokban, mint az íjászat, a szlalom, a darts, a fekvőtámasz, az akadálypálya vagy a lengőteke.

Az íjászat nagy sikert aratott.

A rendezvény ideje alatt a Tiszató Régió Ifjúságért Egyesület jóvoltából hagyományőrző népi játékokat próbálhattak ki a résztvevők.

A résztvevők ügyességi feladatokat is kipróbálhattak.

A szervezők valamennyi csapat teljesítményét ajándékcsomaggal jutalmazták. Az eredményhirdetést követően délután zenével és tánccal folytatódott a program.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség