Kiállok érted

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szigetvári Rendőrkapitányság munkatársainak szervezésében a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat 2019. szeptember 24-én a szigetvári Vígadóban tartottak előadást, amelyen a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek, valamint az intézmény gyermekvédelmi szakdolgozói vettek részt.

kiallok01 450

A Kiállok érted – komplex társadalom-érzékenyítő és preventív pilot program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indulhatott el 2015-ben.
A 135 perces előadást és a hozzá kapcsolódó foglalkozást a középiskolás korosztály számára ajánlják amellett, hogy az előadás önmagában minden felnőtt számára is teljes értékű élményt nyújt.
Témája egyáltalán nem könnyed, amit az is tükrözött, hogy a nézőtéren szinte egy pisszenést nem lehetett hallani, a közönséget teljesen magával ragadta a látvány és a téma is.
A mű és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program témája ugyanis elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja.

  kiallok02 450  kiallok03 450
A főszereplő lányok mélyszegénységből, szeretet nélküli közegből érkeznek és bármit megtennének, hogy egy kis figyelemhez, szeretethez jussanak. Pontosan ez teszi őket kiszolgáltatottá és leginkább alkalmassá az áldozattá válásra.
Az előadás elsődleges célcsoportja az állami gondoskodásban élő fiatalok és a gyermekvédelemben dolgozó felnőttek, de nem csak őket érdekelheti. Fontos érzékenyítő hatással lehet az egész társadalomra, hiszen a darab felveti a kérdést, hogyan segíthetnének a jólétben, biztonságos, szerető környezetben élők a veszélyben lévő fiatalokon.

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Baranya Megyei Kirendeltség