Kiállítás Szűcs István tiszteletére

Szűcs István halála után egy évvel, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár galériájában nyílt kiállítás tiszteletére. A 2018-ban elhunyt képző- és iparművész 2009 májusa óta élt Bázakerettyén, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthonában. Tehetséges művész volt, ám betegsége nem engedte alkotói kiteljesedését.

A festményeit és kerámiáit bemutató tárlat megnyitóján résztvevőket Lukács Andrea, a házigazda intézmény vezetője, valamint Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte, míg Szűcs István életútját a kiállításnak helyet adó intézmény munkatársa, Bischofné Hesinger Katalin ismertette. Ennek során kitért arra, hogy a zalaegerszegi születésű, de valójában Zalalövőn élő Szűcs István a pécsi Iparművészeti Főiskolán szerzett diplomát kerámia- és üvegtervező iparművész szakon, s egyebek mellett két olyan köztéri szökőkutat is ő tervezett, amelyek a baranyai megyeszékhelyen láthatók.

A tárlaton több olyan munkáját is bemutatta Gyuriczáné Zadravecz Kornélia rajztanár, melyeket az intézmény kerámiaműhelyében vagy a művészetterápiás csoport tagjaként készített. Elsajátította a nemezelés technikáját, kedvelte az akvarellt, illetve szívesen készített egyedi grafikákat is.

SZGYF Zala Megyei Kirendeltség