Kerékpáradományok a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársaitól

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Eszterházy György Gyermekotthonának lakói tíz kerékpárt kaptak a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársaitól. Az adományt október 3-án adták át.

kerékpárok

A veszprémi rendőrök második alkalommal adományoztak kerékpárokat a gyermekeknek. Tavaly tizenkilenc kerékpárt jutattak el Bakonyoszlopra, melyekből tízet az iskolában, kilencet a gyermekotthonban használnak. Az elmúlt évi kezdeményezésnek híre ment a rendőrkapitányságon, és egyre többen hozták be a gyermekeik által kinőtt kerékpárokat, hogy azokat a gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok számára eljuttassák.

A jótékonysági kezdeményezés ötletgazdája és megvalósítója Pintér József rendőr főtörzszászlós, aki a veszprémi Nelson Bike Kerékpárszaküzlet Szerviz és Kölcsönző, és a Kuszi Kerékpár Szaküzlet és Szerviz segítségével tette a kerékpárokat üzembiztossá. A teljes körűen felújított bicikliket Bakler Zoltán rendőr őrnagy a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője és Pintér József rendőr főtörzszászlós a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balesethelyszínelője adta át Kiss Károlynak a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ szakmai intézményvezető-helyettesének.

A szervezőknek, az adományozó rendőröknek és a felújításban segítő szervizeknek, felajánlásukért és az önzetlenül végzett munkájukért az átadást követően Kiss Károly köszönetet mondott.

kerékpározó gyerekek

Hét kerékpárt a bakonyoszlopiak használnak majd, így lehetőségük nyílik mielőbb megtanulni a közlekedési szabályokat. Három kerékpárt a várpalotai lakásotthonban élők fognak használni, ahol a sportolás és túrázás mellett az iskolába is gyorsabban eljuthatnak. Az átadáson résztvevő gyermekek rögtön ki is próbálták az ajándékba kapott kerékpárokat.


Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ