Karácsonyi ünnepség a Szolnok Vármegyei Kirendeltségen

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség egész napos karácsonyi ünnepséget szervezett, melyen adventi vásár, fotókiállítás, valamint egy fotópályázat és egy ünnepi süteménykészítő pályázat díjátadójára került sor Szolnokon, a Vármegyeházán.

Az adventi vásár portékái

Az ünnepi eseményt az adventi vásár nyitotta meg, amelyen a vendégeket a gyermekvédelemben, valamint a fejlesztő foglalkoztatásban készített egyedi, kézzel készült termékek, kerámiák, szőnyegek, ágyneműk, vászontáskák, dekorációs tárgyak, valamint a lakásotthonokban élő gyermekek által nagy szeretettel készített sütemények várták. A vásárt rendszeresen látogatják a vármegyei kormányhivatal és az önkormányzat kollégái is.

A karácsonyi ünnepségen a Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban élő gyermekek és a Tiszaág Integrált Szociális Intézmény intézményeiben élők csodálatos műsorát tekinthette meg a népes közönség. A rendezvény részeként kihirdették a „Környezetem ezer arca” fotópályázat, valamint az adventi készülődés jegyében a „Karácsonyi ízek” süteménysütő pályázat díjazottjait.

Karácsonyi előadás

A díjátadó vendégeit Cser-Kiss Róza kirendeltségigazgató üdvözölte. Köszöntőjében kiemelte, hogy a „Környezetem ezer arca” című fotópályázat a minket körülvevő környezetet, az ember és a természet harmonikus kapcsolatát kívánta bemutatni a szociális intézményekben, illetve a lakásotthonokban élők szemszögéből. Összesen 128 pályamű érkezett a felhívásra, az első három helyezett mellett számos különdíj is gazdára talált, továbbá emléklappal jutalmazták a résztvevő pályázókat. A remekművek 2024-ben méltó helyre, a kirendeltség által készített falinaptárban találja meg méltó helyét.

Cseke-Kiss Róza

Az adventi készülődés jegyében „Karácsonyi ízek” címmel süteménykészítő pályázatot is hirdetett a kirendeltség, amelyre 16 lakásotthonból, valamint szociális intézményből érkeztek sütemények. A finom falatokat Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, Árvai Jánosné, a szervezetirányítási osztály osztályvezetője és dr. Tóth Éva jogi referens értékelte az ünnephez való kapcsolódás, ízharmónia és az esztétikum szerint. A zsűri által kiválasztott legízletesebb sütemények készítői értékes nyereményeket vehettek át, a harmadik helyezett pizzavacsorát, a második fürdőbelépőt, míg az első helyezett cirkuszjegyet kapott.

„Karácsonyi ízek” címmel süteménykészítő pályázat

Az értékes nyeremények átadása után további ajándékok leltek új gazdára. Örömmel mondhatjuk, hogy a Lego csoport és a Kárpátok Alapítvány támogatásának köszönhetően a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület Galyasné Dósa Katalin elnökasszony közreműködésével 500 doboz legoval ajándékozta meg karácsony alkalmából az intézményeket és lakásotthonok lakóit. Köszönjük a nagylelkű felajánlást és hálásak vagyunk, hogy minden évben gondolnak ránk és hozzájárulnak a karácsonyi ünnepünkhöz. A legó nem egyszerűen játék, hanem fejlesztő eszköz is, amely segíti a gyermekek kreativitását és szellemi fejlődését.

500 doboz legoval ajándékozta meg karácsony alkalmából intézményeinket

A díjátadások után az intézményeink lakói által lencsevégre kapott csodálatos fotókból nyílt kiállítást tekinthették meg az esemény vendégei.

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség