Karácsonyi angyalok Heves megyében

Személyre szóló karácsonyi ajándékokat kapott a Heves megyei gyermekotthonokban élő 217 gyermek és fiatal a Pénzügyminisztérium dolgozóitól.

Az Egerszalóki Különleges Lakásotthon lakóinak Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át az ajándékokat a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központban. Elmondta, hogy a minisztérium munkatársai nagy örömmel vettek részt az angyalkának írt kívánságok teljesítésében.

 

Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója a minisztériumok összefogásával megvalósult EMMI kezdeményezés fontosságáról beszélt, és megköszönte a hivatali dolgozók segítőkészségét. Idén karácsonykor országszerte hétezer, egyházi, civil és állami gyermekotthonokban élő gyermek kap kívánsága szerint: gitárt, öltöztetős babát, bőrfocit, okos órát… Sokan kézzel írt levelet és meglepetéseket is találtak a díszdobozokban.

Dr. Jungné Richter Judit, a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója kiemelte, hogy a 2 gyermekotthonban, 10 lakásotthonban és a befogadó otthonban a karácsonyfák alá kerülnek a meglepetések.
A gyermekek versmondással köszöntötték a vendégeket, és egy saját készítésű festménnyel mondtak köszönetet a Pénzügyminisztérium dolgozóinak.