Karácsony a Zala vármegyei gyermekvédelmi központban

A karácsony hangulatát, szépségét idézték meg kedden a Keresztury VMK-ban a Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye intézményének lakói. A fiatalokat dr. Sifter Rózsa főispán és Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte. 

Árnyjáték

A zalaegerszegi gyermekotthon adventi árnyjátékával kezdődött az ünnepég, majd Horváth Gyöngyi szólt a jelenlévőkhöz. A Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye intézményvezetője hangsúlyozta: a gyermekotthonok lakóinak még inkább fontos, hogy a szeretetről szóljon a karácsony. Megköszönte a nevelők és gondozók munkáját, akik azon fáradoznak minden nap, hogy boldogabbá tegyék a gyermekek életét.

Zimborás Béla kirendeltségvezető

Dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az odafigyelésnek minden nap helyet kell szentelnünk. Erre ösztönöz minket az adventi időszak, ami a várakozásról szól, s figyelmeztet, hogy szükségünk van pihenésre, egy kis lelki csendre. Zimborás Béla felidézte, hogy az otthonok fiatal lakói hetekig készültek a keddi rendezvényre. Az ünnepet a törékeny üveghez hasonlította, s arra buzdított mindenkit, hogy vigyázzon ezekre a fontos, szívből jövő pillanatokra.

Az MCC által adományozott könyvek

A programban az intézményegységek lakói verses műsorral kedveskedtek egymásnak. Az ünnepség végén a Matthias Corvinus Collegium Zalaegerszegi Képzési Központjának könyvadományát nyújtották át azoknak, akik egész évben példásan viselkedtek és tanulmányaikat jól teljesítették.

Zala Vármegyei Kirendeltség