Juniális Heves vármegyében

A Heves vármegyei gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedők évről évre együtt köszöntik a nyarat a mónosbéli intézmény hatalmas udvarán.

A gyermekek előadták a produkcióikat

Idén június 8-án került sor a hagyományos juniális rendezvényre, melyen a gyerekek zenés, táncos produkciókkal mutatkoztak be. Színpadra léptek a XII. Varázscsepp Országos Tehetségkutató Versenyen szereplő, szép sikereket elérő fiatalok is, díjazott előadásaikkal. A tehetségkutató dobogósai után a Jégmadár Lakásotthon meglepetés előadással kedveskedett a népes gyermekseregnek, osztatlan sikerrel.

A műsorszámok után a gyerekcsapatoknak hét sport- és ügyességi próbát kellett kiállniuk az egyes állomásokon.

A gyermekek kipróbálhatták magukat vezetés közben

A rendezvényen jelen voltak a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság képviselői, akik bemutatták baleset-megelőzési programjukat, valamint részt vettek az Europe Direct Tájékoztató Központ munkatársai is, akik Európai Unióval kapcsolatos kiadványokkal és ajándékokkal érkeztek a juniálisra.

Értékes információkhoz jutottak a gyermekek

A kézműves foglalkozásokon ékszerek, bőr és kerámia dísztárgyak készültek, illetve nagyon népszerű volt az arcfestés és a csillámtetoválás. A közösen elfogyasztott ebédet követőn a zsűri eredményt hirdetett, jutalmazták a színpadi műsorszámokat és a hétpróbások teljesítményét is. Délután egy motoros csapat látogatott el a juniálisra, és bemutatta járműveit a gyermekek nagy örömére.

Heves Vármegyei Kirendeltség