Jószolgálati cselekedet Egerben

Orvosi eszközöket adományozott a Rotary Club Eger a Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézménynek. A háromszázezer forint értékű EKG-készüléket és véroxigénszint-mérőt február 1-jén adták át az egri otthon épülete előtt.

 

 

Az ajándék átadása

Az eseményen dr. Murányi Zoltán, a Rotary Club Eger elnöke kiemelte, hogy az egylet számára mindig is nagyon fontos volt a segítségnyújtás és a társadalmi felelősségvállalás. Ezért személyes példamutatással is igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a jószolgálati cselekedetek jelentőségére.

Vig Anita Mária intézményvezető az ajándékkal

 köszönetnyilvánítás során elmondta, hogy a százhatvan férőhelyes állami fenntartású otthonban halmozottan sérült, fogyatékossággal élő gyermekeket és fiatalokat gondoznak, támogatnak. A felajánlott eszközök hatékonyan segítik majd az ellátásukat az egészségügyi szakápolás során. Dr. Zagyva Béla kincstárnok arról beszélt, hogy az elmúlt tíz évben az egyesület tizenhatmillió forint értékben járult hozzá a Heves megyei, illetve az egri intézmények támogatásához, és segítő tevékenységüket tovább folytatják.

Az átadáson jelen lévő Farkas Attila, Eger alpolgármestere azt hangsúlyozta, mindig öröm, amikor a város egyik civil szervezete olyan aktívan segíti a közösségeket, mint a Rotary.

SZGYF Heves Megyei Kirendeltség