Jobb későn, mint soha!

„Jobb későn, mint soha!”címmel az EFOP 1.3.2-16-2016-00001 „Felzárkózási mentorhálózat fejlesztése” című kiemelt projekt keretében Információs Workshop rendezvényt tartottak április 25-én, Székesfehérváron, az SZGYF fenntartásában lévő Fejér Megyei Művelődési Központban. A rendezvényt Mátrahalmi Tibor, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója nyitotta meg.

A program célja az volt, hogy műhelyrendezvény keretében bemutatassa a felzárkózási mentorhálózat tevékenységét, partneri rendszerét. A megnyitót követően Aszalay Kálmán, az EFOP 1.3.2-16 projekt Fejér és Tolna megyei mentorkoordinátora ismertette a projekt céljait, az eddig elért eredményeket, kiemelve, hogy a célcsoport felzárkóztatása tekintetében Európában egyedülálló programról van szó.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke is, akinek vezetésével a Katolikus Karitász az adományok osztásán kívül számos projektet indított a hátrányos helyzetű emberek sorsának megsegítésére. Püspök úr beszédében kihangsúlyozta, hogy szükség van az egyház, a civil szervezetek és a szociális szakemberek összefogására ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el a rászorulók és elesettek támogatásában.

Bogdán Imre, a projekt szakmai vezetője is kiemelte hozzászólásában az egyház szerepének fontosságát a program eredményességét tekintve. A rendezvény záró programjaként a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya munkaerő-piaci szakügyintézőjének,

Szerencs Ágnesnek az előadását hallgathatták meg a jelenlévők, a jelenleg működő Európai Uniós projektek (GINOP, TOP) részleteiről. Az előadás kapcsán a jövőbeni együttműködés lehetősége is megfogalmazódott az újra induló képzésekben a munkaerő-piaci programok tekintetében. A workshop résztvevői felvázolva a későbbi kapcsolattartás és együttműködés lehetőségét, pozitívnak értékelték a rendezvényt.

SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség