Jó volt újra együtt! Gyermeknapi kincskereső a Károlyi István Gyermekközpontban

A több mint két hónapon át tartó járványügyi korlátozó intézkedéseket követően, igazi gyermeknapi meglepetés várta a fóti Gyermekközpontban élő gyermekeket. Az intézmény dolgozói a Gyermekközpont parkját egy varázslatos mesevilággá változtatták, amelyben boszorkányokkal, haramiákkal és sárkányokkal kellett megküzdeni a királylánytól elrabolt kincsek visszaszerzése érdekében.

1

A vidám kalandozások közepette, a tündérek és manók kertjében agyagozhattak és ékszert is készíthettek maguknak a gyerekek, majd az izgalmas kihívásokkal teli út végén mosolyt csalhattak a szépséges királylány arcára.
A gyermeknapi program különlegességéhez mindemellett az is hozzájárult, hogy az intézmény gyermekotthonaiban élő gyerekek és a szakmai egységek dolgozói – a szabad levegőn és a megfelelő távolság megtartásával – ismét közösen élhették át az élményeket.

A kincskeresést követően szabadtéri vetítés keretében nézhették meg a gyerekek a gyermekotthoni életükről készült képes-zenés összeállítást, majd a helyszín egy karaoke színpaddá változott, ahol a résztvevők egymást ajándékozták meg az általuk elénekelt kedvenc dalaikkal.

A napot Baji Imre vállalkozó nagylelkű adománya jóvoltából közös pizzázás zárta, így minden gyermek új közös élményekkel és tele hassal térhetett vissza szűkebb otthonába.

Károlyi István Gyermekközpont