Jó gyakorlat – Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény

A Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény borsodivánkai telephelyén a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül működik az „egyéb műanyaggyártó” csoport. Tekintettel a foglalkoztatottak kiemelkedő szorgalmára, az intézmény fejlesztő foglalkoztató csoportja bevezette a „hónap dolgozója” címet, amit minden hónap végén két személy tudhat magáénak.

A Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény borsodivánkai telephelyén Fejlesztő Foglalkoztatás keretein belül működik „egyéb műanyaggyártó” csoportunk. A csoportban foglalkoztatott ellátottak tömlőfóliából szemeteszsákot gyártanak, a rendelkezésre álló alapanyagokból,  – mint pl.: vesszőkoszorú, szalmakoszorú, kaspó, dísztálak, dekorvirágok, kerámia figurák, gyöngyök, vászon és polár anyagok – készítenek termékeket. Ha kell szabnak, ragasztanak, díszítenek, gyöngyöt fűznek.

Tekintettel a foglalkoztatottjaink kiemelkedő szorgalmára Intézményünk fejlesztő foglalkoztató csoportja bevezette a „hónap dolgozója ” címet, amit minden hónap végén két fő ellátottunk tudhat magáénak. A célunk az volt, hogy a néha monotonnak tűnő munkafolyamatokat feloldjuk, és érdekeltebbé tegyük őket a munkavégzésben. A motiválás sikeresnek bizonyult, mert nem csak a rájuk bízott feladatokat szeretnék elvégezni, hanem nyitottabbá váltak az új kihívásokra. Megnövekedett a terhelhetőségük, képességeiket és készségeiket nagyobb mértékben tudjuk kibontakoztatni. Azok a dolgozók, akik már részesültek ebben a címben az intézményi visszajelzések alapján, büszkén mutogatják okleveleiket és ajándékaikat az osztályok ápoló személyzetének és az otthonban lakó társaiknak. Jó hírét keltve ezzel a fejlesztő foglalkoztató munkahelynek aminek köszönhetően egyre több lakó szeretne ezen a munkahelyen dolgozni. Az itt dolgozó kollégák számára is motiváló ez a lelkesedés az ellátottak részéről, és éppen ezért próbálunk új dolgokat kitalálni, amivel folyamatosan fenntarthatjuk a munka iránti érdeklődésüket és lelkesedésüket.

Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény