Jó gyakorlat a fejlesztő foglalkoztatásban

Integrált intézményünk több telephelyén – a fejlesztő foglalkoztatás keretein belül foglalkoztatott ellátottak esetében – törekszünk arra, hogy mindenki olyan munkát végezzen, amelyhez ért, megfelelő kompetenciákkal és készségekkel rendelkezik, valamint ezekhez akár megfelelő végzettsége is van.

Csoportkép a Mikulással

Igyekszünk olyan lehetőségeket, képzéseket keresni, amelyek megfelelnek a fejlesztő foglalkoztatásban már hosszú éve működő munkakörökhöz, ezen felül pedig nyitottak vagyunk az újdonságokhoz is, amellyel tudjuk bővíteni lakóink ismereteit, ezáltal az előállított termékek palettáját is tudjuk bővíteni, amelyek az intézményen kívüli piacon is megállják a helyüket.

Dákán 2021. február 3-án, tizennégy ellátottunk sikeres záróvizsgát tett „Bio- és zöldhulladék hasznosítás, komposztálás” szakmai képzésen, amely a Pápai Szakképzési Centrum Szervezésében valósult meg.

Az ismeretek 2021-ben bővültek a szappankészítés technikájával is, így már a székhely telephelyen, végzettséggel rendelkező lakóink készítenek illatosított ajándéktárgyakat. A pár hónapja indult munkafolyamatokat a foglalkoztatottak nagyon szeretik, igazán dekoratív és illatos termékek kerülnek ki a kezeik közül.

SzappanokDekoráció

Lesencetomaj telephelyen a virágkötés ismereteit sajátíthatták el az ottani fejlesztő foglalkoztatásban foglalkoztatott ellátottak kisebb csapata. Nagy kereslet van az élő és száraz virágokból, növényekből, termésekből készült kompozíciókra, mely egy-egy otthon ékes dísze is lehet, így nagyon fontos számunkra, hogy minőségi és piacképes termékek hagyják el intézményeink falait.

Dekoráció virágokbólVirágokból asztali dísz

Összességében elmondhatjuk, hogy lakóink szakmai képzése jó gyakorlatnak számít a tekintetben, hogy a fejlesztő foglalkoztatásban minőségi termékek készüljenek, és így integrált intézményünk jó hírét vigyék bárhol az országban.

Örömmel látjuk a közösségi médiában, hogy a lakóink által készített termékeket ajánlják emberek egymásnak, valamint a pozitív visszajelzések is motiválják a lakókat és a segítőiket is.

Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye
SZGYF-Veszprém Megyei Kirendeltség

Kapcsolódó témák:

Fejlesztő foglalkoztatás