III. Táltos Diákok Tanulmányi Verseny

Május 27-én harmadik alkalommal szervezte meg a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest a Táltos Diákok Tanulmányi Versenyt. Idén kilenc gyermekcsapat érkezett a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házba a megmérettetésre. Ezúttal bolygónk védelme, a környezetvédelem és a környezettudatosság volt a vetélkedő témája.

Idén kilenc csapat vett részt a megmérettetésen

A napot Elek Sándor polgármester nyitotta meg, sok sikert kívánva a versenyzőknek, majd az első helyezést elérő csapatnak egy csodás ebéddel egybekötött wellness napot ajánlott fel.

A környezetvédelmi tudáspróbát kép- és zenekészítő feladat követte (mesterséges intelligencia segítségével). Az elkészült alkotásokat a csapatoknak színes és informatív prezentációkkal kellett bemutatniuk a zsűri előtt.

A színvonalas feladatmegoldások után a zsűrinek nem volt könnyű dolga az értékelésnél

A délutáni szakaszban két izgalmas versenyszám következett. A versenyzőknek először természetes hulladékok montázst kellett készíteniük. Majd a vita került terítékre, a legkülönbözőbb témákban. A fiatalok fantasztikusan oldották meg a feladatot, számos érdekes, meglepő és vicces megoldást hallhattunk.

A zsűri négy negyedik helyezettet hirdetett, mivel a csapatok fej-fej mellett haladtak az egész program alatt. Ők a 3D Galéria Budapest által felajánlott belépőkkel gazdagodtak. Két csapatot és két fiatalt különdíjban is részesítettek a kiemelkedő teljesítményükért. A Gyermekvédelmi Központ Pest Vármegye Bölcs Fejtörők csapata a harmadik helyet szerezte meg, míg a Gyermekvédelmi Központ Fejér Vármegye Agymenők csapata a második helyen végzett. Az első helyért járó képzeletbeli dobogóra a Sztehlo Gábor Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Budapest Természetes Intelligencia nevű csapata állhatott.

Az első helyért járó képzeletbeli dobogóra a Természetes Intelligencia csapata állhatott fel.

A verseny tehetséges gyerekeket hozott össze, akik csodás élményekkel gazdagodhattak. Gratulálunk a résztvevőknek és a díjazottaknak!

Pest Vármegyei Kirendeltség