Igazi csapatélmény Balatonlellén

A fóti Károlyi István Gyermekközpont Különleges és Speciális Gyermekotthonának lakói egy hetet töltöttek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság balatonlellei üdülőjében. Nagy várakozás előzte meg az utazást, hiszen a gyermekek és a fiatalok között többen is voltak olyanok, akik most látták először a Balatont.

Csoportkép a strandon

A nyaralás alatt a gyerekek nem kapcsolták be sem a tévét, sem a számítógépet. Ehelyett fürdőztek, buborékot fújtak, társasoztak, festettek, énekeltek. További kikapcsolódásként kertmoziba és hajókázni is elmentek a kísérőikkel. Esténként a felnőtteket is bevonva beszélgetettek, kártyáztak. A kártyajátékban a gyermekközpont igazgatóját, Páger Pál Attilát kapitulálásra kényszerítették, holott azt állította, hogy verhetetlen.

Megható volt nézni a gyerekeket és a fiatalokat, ahogyan a nyaralás minden percét kiélvezték. Arról sem feledkeztek meg, hogy azokat a társaikat, akiknek éppen a születésnapja a tábor idejére esett, közösen megünnepeljék. Jó volt látni, hogy a fiatalok – legyenek azok különlegesek és „specisek”– milyen összhangban töltötték el együtt az időt, igazi csapattá váltak.

Köszönjük a kollégáknak, hogy a fáradtságot nem kímélve biztosították a gyerekek és a fiatalok számára ezt a szép nyári élményt.

Károlyi István Gyermekközpont – Különleges és a Speciális Gyermekotthon