Idősek világnapja Füzesgyarmaton

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő idősotthonokban is megünnepelték ezt a napot. A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum füzesgyarmati Borostyánkert Otthonában szeptember 29-én köszöntötték a lakókat.

„Az idősek világnapja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van arra a sok élettapasztalatra, higgadt bölcsességre, amellyel csakis ők rendelkeznek, és arra a türelemre, elfogadásra, ahogyan tanítanak, nevelnek bennünket.”

E mondatok a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum füzesgyarmati Borostyánkert Otthonában hangzottak el az idősek világnapján. A programot Kállai Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese nyitotta meg ünnepi köszöntővel.

Ezt követően az ellátottak és a dolgozók műsorával folytatódott a rendezvény, majd a Kossuth Lajos Általános és Alapművészeti Iskola 4b. osztályos tanulói szavalatai emelték az ünnep fényét. A pandémia miatt a gyermekek az elmúlt időszakban sajnos nem tudtakaz otthon ünnepségein részt venni, így a fellépésüknek nagyon örültek az ellátottak.

A műsor zárásaként a Békéscsabai Jókai Színház előadói színvonalas, vidám hangulatú slágerekkel szórakoztatták a rendezvényen megjelenteket.

SZGYF-Békés Megyei Kirendeltség