Húsvéti vásár Szolnokon

A húsvéti időszak a legszínesebb időszak az évben, a friss virágokkal, a tavaszi illatokkal. Ilyen színpompás látvány fogadta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség által szervezett húsvéti vásárra érkezőket.

A színes portékák

A kirendeltség már hagyomány jelleggel az ünnepekhez kapcsolódóan szervez vásárokat a hozzá tartozó gyermekvédelmi, valamint a fejlesztő foglalkoztatást nyújtó intézmények számára Szolnokon, a Vármegyeházán.

A színes portékák

Példaértékű az a munka, amelyet az ellátottak és fiatalok végeznek nap mint nap. Ezért is nyújtunk alkalmat az intézményeinknek, hogy bemutathassák az általuk készített termékeket. Fontosnak tartjuk, hogy ezáltal személyesen is visszaigazolást kapjanak az értékteremtő munka hasznosságáról, eredményességéről.

A vásár hangulata egyedülálló volt. Az egyedi, kézzel készített kerámiák, szőnyegek, ágyneműk, vászontáskák, saját termesztésű gyógynövények, az ünnephez kapcsolódó dekorációs tárgyak, valamint a lakásotthonokban élő gyermekek által készített sütemények várták a vásárra látogatókat.

Hatalmas szeretettel készültek a termékek

 Hatalmas szeretettel készültek a termékek

Hogy a gyermekek és fiatalok számára is mennyire fontos a gondoskodás, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az általuk készített süteményekből összegyűlt összeggel a Kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesület Menhelyet támogatják.

Az ünnepek közeledtével mi magunk is jobban érezzük a szeretet és a gondoskodás fontosságát, ezért is volt nagy öröm számunkra, hogy ekkora érdeklődés övezte az eseményt, melyen rendszeres látogatóink a vármegyei önkormányzat és a vármegyei kormányhivatal munkatársai.

Nagy volt az érdeklődés az egyedi,  kézműves termékekre

Nagy volt az érdeklődés az egyedi, kézműves termékekre

Major Angéla társadalmi kapcsolatokért felelős referens
SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség