Honvédelmi nyári tábor Bodrogon

Honvédelmi nyári tábort szerveztek Bodrogon a honvédség és a fegyveres testületek tagjai, profi szakemberei a „Vértezd fel magad!” program keretében.

vfmtabor n3

A honvédség iránt érdeklődő fiatalokat várták az ötnapos eseményre, így kerülhettek a táborba a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Gyermekvédelmi Központ lakói közül négyen. A program keretében betekintést nyerhettek a katonai szolgálat alapjaiba, illetve játékos feladatokban méretették meg magukat.

A gyermekek katonaruhába öltözve – szakemberek felügyelete mellett – vágtak bele az egyéni erőnléti feladatokba. Az elért eredmények alapján a rajvezetők katonai csoportokat alakítottak ki, melyek négy napon keresztül egymás ellen küzdöttek. A cél az volt, hogy a gyermekek egymást segítve, egyéni teljesítményüket is kiemelve, de mégis csapatként végre tudják hajtani a feladatokat (9 km-es erdei futás, gumikerék dobása, kötélmászás, váltófutás, gázmaszk és menetfelszerelés le- és felvétele időre). Erőpróba volt a javából!

vfmtabor n1

Előadás keretében meghallgatták egy roma származású rendőr hadnagy életútját a mélyszegénységtől a sikerig, akinek példamutató szorgalma, alázata és kitartása példaként szolgálhat a gyermekek számára.

vfmtabor n2

Az „ifjú bakák” az itt töltött élménynapokon megismerhették a katonai életformát. A sport, a sokoldalú előadások, a bemutatók közelebb hozták őket a katonai hivatáshoz, egyúttal szórakoztató, tartalmas nyári porogramot jelentettek.

SZGYF- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kirendeltség