Hivatalosan is átadták a regölyi szociális otthonunk új épületszárnyát

2022. december 14-én hivatalosan is átadták az EFOP-2.2.3-17-2017-00024 „Tolna ISZI Margaréta Rehabilitációs Intézménye korszerűsítése, bővítése” című pályázat keretében megvalósított épületrészt a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény regölyi otthonában. A foglalkoztató épület bővítése során megépült egy közel bruttó 222 m2-es új épületszárny, ahol 2-4 ágyas szobákban 16 férőhelyet alakítottak ki, valamint az ehhez a létszámhoz igazított szociális blokkokat.

ünnepélyes átadó

Az átadó ünnepségen Dr. Kajos Nikolett, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tolna Megyei Kirendeltségének igazgatója köszönetét fejezte ki a kivitelező Topa Istvánnak, a Topa és Társa Építési Kft. vezetőjének, Pál Mária intézményvezetőnek, Jékel Krisztina otthonvezetőnek, az otthon lakóinak és a Kirendeltség munkatársainak is, akik 2017. december 1-je óta töretlen lendülettel dolgoztak az új épületszárny kialakításán. Elmondta, hogy a pályázat célja a „Margaréta Otthon” határozatlan idejű szolgáltatói nyilvántartásba történő bejegyzésének elérése volt, amely az akadálymentesítés megvalósításával és a megfelelő méretű szobák kialakításával meg is valósult.

Jékel Krisztina otthonvezető is az együttműködés és a támogatás fontosságát hangsúlyozta ki ünnepi beszédében, amelyet az új szárny megépítése során folyamatosan megtapasztalhatott. Megköszönte a Tolna Megyei Kitekincs Alapítvány együttműködését is az újonnan kialakított férőhelyek bútorozásának támogatásában, illetve a Csilla von Boeselager Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye közreműködését az ágytakarók és falvédők elkészítésében.

Az ünnepség zárásaként Csibi Imre plébános áldotta meg az új épületet.

Az ünnepség zárásaként Csibi Imre plébános áldotta meg az új épületet.

A projektben egy közel bruttó 222 m2-es új épületszárny jött létre, amelyben 2-4 ágyas szobákban 16 férőhelyet alakítottak ki, valamint ehhez a létszámhoz igazított szociális blokkokat. A beruházás eredményeként a megmaradó szobákban is csökkent a zsúfoltság, így már azokban is biztosított a 6 m2/fő helyszükséglet, valamint a szobánkénti 4 fő elhelyezése.

Az új épületrész üzemeltetését már korszerű hőszivattyús fűtési rendszer szolgálja, valamint új járda és menekülő lépcső megépítése is a projekt részei voltak.

A beruházás az ellátottak életkörülményeit javítja, a korszerűsítés összességében 92 férőhelyet érintett. A lakók januárban vehetik birtokba az új belső tereket.

Tolna Megyei Kirendeltség