„Hit, bátorság, nagylelkűség” – A szociális munka napját ünnepelték Szolnokon

A szociális munka napja alkalomból a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége november 9-én ünnepséget szervezett a szociális munkát végzők tiszteletére Szolnokon a megyeháza dísztermében. Idén két szakember: Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa és dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese részesült főigazgatói elismerésben.

Dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója

Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Simon Attila István, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Kiss Róza, az SZGYF Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója

Dr. Simon Attila István beszédében kiemelte: „Ez a nap lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akik a szociális területen dolgoznak. Tudjuk, hogy ahol nincs társadalmi szolidaritás, gondoskodás, ott nincs közösség sem, csak embercsoport; nincs együttélés, csak egymás mellett létezés. A szociális biztonság nem csupán anyagi stabilitást jelent, hanem közösségi kötődést is. A gondoskodáspolitika akkor sikeres, ha a teljes társadalmunkat átszövi ez a felelősségérzet. Ennek a nagy közösségi munkának a legfontosabb résztvevői pedig azok a dolgozók, akik a legközelebb állnak a gondoskodásra szorulókhoz. A szociális munka napján előttük, Önök előtt tisztelgünk. Számunkra ez az év egyik legfontosabb napja. Ekkor országszerte nagyobb figyelmet kapnak a szociális területen dolgozó kollégáink, akik számára a munka nem csupán szakma, hanem hivatás is. Rájuk társadalmunk összes tagjának szüksége van, hiszen az ő munkájuk nélkül nem tekinthetnénk magunkat valódi közösségnek, teljes nemzetnek. A mai napon Önök előtt tisztelgünk, és mondunk köszönetet mindannyiuknak, akik számára a gondoskodás valódi küldetés.” A főigazgató beszéde végén Bethlen Gábor alábbi mondatát idézte, és adta útravalóul a jelenlévőknek: „Nem mindig lehet megtenni azt, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet.”

Kiss Róza, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolonok Megyei Kirendeltségének igazgatója

Kiss Róza, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolonok Megyei Kirendeltségének igazgatója

Kiss Róza a kirendeltség igazgatója Teréz anya gondolatát idézte: „Olykor azt érezzük, hogy az, amit teszünk, csak egy csepp a tengerben, de enélkül a csepp nélkül sekélyebb lenne a tenger.” Az igazgató asszony kiemelte, hogy mindaz, amit a kollégák tesznek, mind egy-egy szükséges csepp ahhoz, hogy azok a személyek, akikről gondoskodnak, kiteljesedhessenek, biztonságban érezzék magukat és harmóniában élhessenek. Kiss Róza megköszönte a munkatársak rendkívüli empátiával és nagy szakmai tudással végzett munkáját, és hangsúlyozta: „A szociális szférában dolgozók elismerése különösen fontos, hiszen munkájuk nagy alázatot, hitet és bátorságot igényel”. Az igazgató asszony megköszönte dr. Simon Attila István főigazgatónak mint fenntartónak azt az odafigyelést, támogatást, amellyel a közös munkát segíti.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Kiss Róza, az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója, dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója, Dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Kiss Róza,
az SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltségének igazgatója,
dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója,
Dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Az ünnepi rendezvényen részt vett dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Hajdú László Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámügyi Osztályának osztályvezetője, Mikolyné Kozma Rozália, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat területi igazgatója és Hollik Zsuzsanna gyermekjogi képviselő.

Középen dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese

Középen dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese

A köszöntők után elismerésként dr. Simon Attila István főigazgatói dicséreteket adott át a kiemelkedő munkát végző intézményi dolgozók számára. Főigazgatói dicséretben részesült dr. Benéné Kiss Irén Andrea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese és Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa.

Középen Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa

Középen Varga Sándorné, az Angolkert Otthon szociális munkatársa

A díjazottakat Kiss Róza méltatta. Az ajándékokat dr. Simon Attila István és Kiss Róza adták át. Kiss Róza köszönetet mondott továbbá Hubai Imre elnöknek, Szalay Ferenc polgármesternek, Dr. Katona Károly főigazgatónak azért a támogatásért, odafigyelésért, segítségnyújtásért, együtt gondolkodásért, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő intézményeinkért tesznek.

DSC 0121

Bari Attila saját szerzeményeit adt elő gitáron

A díjátadó ünnepséget a lakásotthonokban élő gyermekek és a szociális intézményeinkben élő ellátottak műsora tette teljessé.

Gratulálunk a díjazottaknak, és ezúton is köszönjük az áldozatos, példaértékű munkát.

Szöveg és kép: SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség