Heves megyei csapat nyerte az Európa Kupát

Kecskeméten rendezték a Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntőt, melynek II. korcsoportjában a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Mónosbéli Gyermekotthonának csapata diadalmaskodott. Az ünnepélyes megnyitón Kecskemét város főterén a magyar labdarúgás prominens személyiségei közül jelen volt Gellei Imre, Nyilasi Tibor, Őze Tibor, Vincze Ottó.

gyoztescsapat1

2000-ben azzal a céllal jött létre a kecskeméti székhelyű Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány, hogy a hazai, később pedig már a nemzetközi gyermekotthonok lakóinak sportolási lehetőséget teremtsen és biztosítson. Az alapítvány kezdetben csak Kecskeméten, majd Bács-Kiskun megyében szervezett tornákat az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. Tizenkilenc évvel az indulás után ott tart a rendezvény, hogy idén tizennégy európai országból és hat magyarországi intézményből érkeztek fiatalok a hírös városba. A meccsek 16 csapat részvételével, két korcsoportban, négy napon át zajlottak a Széktói Stadionban.

Az ünnepélyes megnyitón Kecskemét város főterén a magyar labdarúgás prominens személyiségei közül jelen volt Gellei Imre, Nyilasi Tibor, Őze Tibor, Vincze Ottó. A nagyérdeműt népszerű előadók szórakoztatták, a ceremónia színpompás tűzijátékkal zárult. A Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa döntőinek eredményhirdetését augusztus 2-án tartották a Széktói Stadionban.

Eredmények:
16 év alattiak korcsoportja: 1. Ukrajna, 2. Gönc (Magyarország), 3. Komádi (Magyarország)
16 év felettiek korcsoportja: 1. Mónosbél (Magyarország), 2. Komádi (Magyarország) 3. Somogyvár (Magyarország)

Különdíjasok:
Legjobb mezőnyjátékos: Lakatos Csaba (Mónosbél)
Gólkirály: Lakatos Dániel (Mónosbél)

A csapat tagjai:
(Első sor, ballról-jobbra) Beliczki Dávid (18), Makula Ádám (15), Hájas Roland (13),Hájas Zsolt (16)
(Második sor, ballról-jobbra) Petrika Ibolya MLSZ koordinátor, Lakatos Dániel (21), Ferencz Ákos (15), Bocsi Gergő (18), Rátz Erik (14), Lakatos Csaba (18), Szeles Attila, nevelőtanár

HMGYK Mónosbéli Gyermekotthon