Harmincnyolc kisbusszal bővült intézményeink járműparkja

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere harmincnyolc kisbuszt adott át október 19-én Budapesten. A gépjárműveket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő intézmények kapják. Az átadáson részt vett Czibik Norbert András, a főigazgatóság vezetője és László Richárd, Toyota Central Europe Magyarországért felelős igazgatója.

 

Toyota-szalon

A kilencszemélyes Toyota Proace City Verso gépkocsikat huszonkét szociális intézmény veheti majd birtokba. Beszerzésük több mint 433 millió forintba került. A harmincnyolc gépjárműből harminc rámpával rendelkezik, így alkalmas kerekesszékesek szállítására is. Ezért ezek a járművel szociális intézményekhez kerülnek. A nyolc rámpa nélküli autót gyermekotthonok fogják használni. A beszerzett járművek az ellátottak mindennapi életét könnyítik meg. A különböző foglalkoztatások, sport- és kulturális események gyorsabb és zökkenőmentes elérését segítik elő.

Kásler miniszter úr

Kásler Miklós az ünnepségen elmondta: „A főigazgatóság által fenntartott szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények hálózatát kilencvenhét intézmény alkotja, hétszázhatvanhét telephelyen tizennyolcezer munkavállalóval és több mint harmincegyezer ellátottal. A miniszter hangsúlyozta: „A rendszer működését alapvetően befolyásolja a gépjárműflotta minősége, a járművek üzembiztonsága.”

Czibik Norbert András

Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője fontosnak nevezte, hogy az új járművekkel részben megújulhat az állami fenntartásban lévő szociális és gyermekvédelmi intézmények munkáját segítő eszközpark. A járműveket két EFOP-program keretében szerezték be. A főigazgató hozzátette: „A gépjárművek speciális és kettős szükségletű ellátást biztosító, valamint fogyatékossággal élő, pszichiátriai- és szenvedélybeteg-ellátást nyújtó intézmények szolgálatába állnak.”

László Richárd

Az importőr, a Toyota Central Europe Magyarországért felelős igazgatója, László Richárd kiemelte, hogy a járművek többségét speciális kiegészítő tartozékokkal látták el. Ezekkel a kisbuszokkal a mozgáskorlátozottak biztonságosan és kényelmesen utazhatnak.

Lászlór Richár, Czibik Norbert András és Kásler Miklós

Kásler Miklós az ünnepségen átvette a járművek kulcsait László Richárdtól, majd továbbadta Czibik Norbert Andrásnak, a főigazgatóság vezetőjének.

Az eseményről készült videó az alábbi linkről letölthető:

Harmincnyolc kisbusszal bővült otthonaink járműparkja

Forrás: MTI
Fotó: SZGYF-Szervezetfejlesztési Osztály