Hajókirándulás a Tisza-tavon

Egy csodálatos, élményekkel teli napnak lehettek részesei a Gólyafészek Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona ellátottjai és az őket kísérő dolgozói, akik Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnökének és Pataki Zsolt, az Abádi Kikötő üzemeltetőjének felajánlásának köszönhetően hajókiránduláson vehettek részt a Tisza-tavon.

 

a kirándulók integetnek a katamaránról

A sétahajózás élményét 12 személyes, amerikai gyártású katamaránokkal élhették át az ellátottak, akik nagyon várták ezt a napot.

A gyerekek élvezik a hajózást

A mindenki által kedvelt ökotúra Abádszalókon, az Abádi Kikötőből indult. Az egyórás túrán ízelítőt kaptunk a Tisza-tó rendkívül gazdag állat- és növényvilágából. Beszélgettünk a Tiszáról, a tiszai hajózásról, horgászatról, halakról. Nagyon hamar elröppent az egy óra, mindenkit lenyűgözött a vadregényes táj szépsége.

A piizák kiosztása

A kikötőbe visszaérve negyven doboz pizza, gyümölcslé, ásványvíz várta a kirándulókat, amiket jó étvággyal fogyasztottak el.
Az Abádi-medence páratlan szépségű élővilágának felfedezése felejthetetlen, csodálatos élményt nyújtott. Hálás szívvel köszönjük a felajánlást.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége