Gyimesbükki gyermekek táborozása Zala megyében

A zalacsébi székhelyű Erdeifaluért Alapítvány kezdeményezésére már több mint tíz éve érkeznek hátrányos helyzetű, határon túli fiatalok Zala megyébe. A gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola diákjai az idén is 10 napot tölthettek el a megyében, akik számára az SZGYF Zala Megyei Kirendeltsége szervezett maradandó élményeket adó, felejthetetlen és tartalmas programokat

gyimes1a

gyimes2a

A vendégek ellátogattak többek között Domonkosfára, Nagykanizsára, a Balatonhoz, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőbe, a Zalakarosi Fürdőbe és a Zobori Élmény Parkba.

Látogatásuk búcsúestjére 2019. augusztus 1-én a Zalaszentlászlói Innovációs, Oktatási és Közösségi Központban került sor.

gyimes4agyimes6a

Orsós László, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat I. sz. Lakásotthon-hálózatában nevelkedő gyermek éneke után, elsőként dr. Sifter Rózsa szólt a gyerekekhez és a szervezőkhöz. Zala megye kormánymegbízottja hangsúlyozta: a kormány kiemelten kezeli a nemzeti összetartozást erősítő programokat, hiszen a cél nem más, mint a magyarság egységének fenntartása. A jövő év abból a szempontból is kiemelkedő lesz, hogy a trianoni békediktátum 100. évfordulója okán 2020-at az országgyűlés a nemzeti összetartozás emlékévének nyilvánította. Addig is, és azt követően is legyen a magyarok jelszava az erkölcs, a bátorság, az egység – emelte ki a kormánymegbízott.

gyimes7agyimes10a

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója azoknak a támogatóknak mondott köszönetet, akik anyagi áldozatot vállaltak annak érdekében, hogy az erdélyi gyermekek igazán jól érezhessék magukat Zalában.

Bohár István, a község polgármestere örömét fejezte ki, hogy házigazdaként lehetett részese az eseménynek.

gyimes11agyimes12a

A beszédeket követően a nagykanizsai Zalagyöngye Táncegyüttes utánpótlás csapata, a Szikrák Táncegyüttes, majd a gyimesbükki gyermekek mutatták be néptánc-összeállításukat, végül közösen elénekelték a székely himnuszt. A zenét a Bojtár Népzenei Együttes szolgáltatta.

Az est további részében a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat az SZGYF Zala Megyei kirendeltségével közösen, valamint a Szikrák Táncegyüttes tagjai adták át ajándékaikat az erdélyi gyermekek részére.

SZGYF Zala Megyei Kirendeltség