Gyermekvédelmi Rendvédelmi Nap Szolnokon

Április 28-án került megrendezésre a Gyermekvédelmi Rendvédelmi Nap „GYE-RE NAP” Szolnokon a Turisztikai és Szabadidő Központban.A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség kezdeményezéseként induló esemény, a folyamatos kommunikációnak és a jól működő partnerkapcsolatnak köszönhetően a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett Rendőr- és Tűzoltónap programjának részeként valósult meg ebben az évben

23 lakásotthonaiban élő, 60 gondozott gyermek, fiatalkorú vett részt.

.A bűn- és balesetmegelőzési csapatversenyen a vármegyei Gyermekvédelmi Központ 23 lakásotthonaiban élő, 60 gondozott gyermek, fiatalkorú vett részt.

A rendezvényen, a napi program ismertetését követően, a rendőrség által összeállított és eszközökkel biztosított feladatokat tíz állomáson, hat fős csapatok teljesítették, melyek az Áldozatsegítő Központ, Drogkonzultációs Központ, Üzenet Táncszínház, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzés, Készenléti rendőrség, Szolnoki Rendőrkapitányság, BMO Vagyonvédelem, BMO Áldozatvédelem, BMO eltűnés veszélyei, BMO biztonságos szórakozás témáit érintette.

 a rendőrség tíz állomáson várta a gyermekeket

A versenypályák végeztével lehetőség volt a VR szemüvegek, biztonsági öv szimulátor kipróbálására, KRESZ teszt kitöltésére, bűn- és balesetmegelőzési játékos feladatok megoldására, részt vehettek tűz- és vagyonvédelmi, fegyverzet-technikai bemutatókon. Mindenki megtekinthette a szolgálati motorkerékpárt, valamint a vízirendészet által használt jet-skit és Rabo szolgálati gépjárművet. Beülhettek egy rendőrautóba, tűzoltóautóba és bekapcsolhatták a szirénát. Részt vehettek a szolgálati kutyák nyílt tréningjén, valamint kommandós bemutatón, ahol volt szirénázás és fegyverropogás.

vagyonvédelmi, fegyverzet-technikai bemutató

A program zárásaként a csapatversenyek helyezettjeit oklevéllel és ajándékcsomagokkal jutalmazták. Harmadik helyezést ért el a Lopakodók homoki csapata, második helyezésnek örülhetett a Gézengúzok tiszakürti csoportja, míg a szolnoki Szandai csapat állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság jóvoltából az első helyezett csoport valamennyi tagja egy tiszai hajókázáson is részt vesz a későbbiekben.

Kiss Róza a szervezőkkel

Gratulálunk minden résztvevőnek!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség