Gyermekvédelmi Intézményvezetők Szakmai Munkanapja Szolnokon

A szakmai együttműködés jegyében, május 17-18-án került megrendezésre a gyermekvédelmi központok vezetőinek első találkozója Szolnokon.

Sidlovics Ferenc köszönti a munkatársakat az eseményen

A gyermekek védelme kiemelten fontos kérdés. A gyermekvédelem területén dolgozó szakemberek országszerte igénylik az értékes előadásokat, személyes találkozásokat. Ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség és a Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye kezdeményezésére került sor a Gyermekvédelmi Intézményvezetők Szakmai Munkanapjának első találkozójára. Az eseménynek a Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye adott otthont. A találkozó fő célja az intézményvezetők szorosabb szakmai kapcsolattartása, a tapasztalatcsere, a jó gyakorlatok átadása és a működő programok megismertetése volt. A két napos rendezvényen 22 intézményvezető vett részt. Az esemény kapcsán világossá vált, hogy mennyire fontos a kölcsönös együttműködés, egymás munkájának ismerete, segítése, a helyes módszertanok alkalmazása és a kommunikáció.

A szakembereket Sidlovics Ferenc, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Gyermekvédelmi Intézményirányítási Főosztály főosztályvezetője és Kiss Róza, a vármegyei kirendeltség igazgatója köszöntötte.

Kiss Róza köszönti a szakembereket

Az eseményen a Szolnok Vármegyei Gyermekvédelmi Központ munkáját, a lakásotthonokban megvalósuló jó gyakorlatokat ismerhették meg a résztvevők, mint például a „Csellengő(kért)” munkacsoport munkáját vagy a mentális segítségnyújtás módszertanát a felgyülemlett feszültségek levezetéséhez. Szó esett továbbá a hitélet fontosságáról, a lelki gondozásról, a gyógyulás lehetőségéről, a Gyermekönkormányzat működéséről és a vándorkupa elindításáról, az ezzel kapcsolatos programokról. A tanácskozás témájaként került elő az is, hogyan építsük be a nevelésbe és az oktatásba az állatvédelmet, valamint a tavaszköszöntő jótékonysági bál közösségformáló hatásáról is tájékoztatást kaphattak a résztvevők.

Az eseményen a Szolnok Vármegyei Gyermekvédelmi Központ munkáját, a lakásotthonokban megvalósuló jó gyakorlatokat ismerhették meg a résztvevők.

A szakmai munkanap alkalmával több lakásotthonba is ellátogattak a vezetők. A rendezvény során a résztvevők megtekinthették a gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő gyermek, Rácz Milán Krisztofer prózai műsorát, aki a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny döntőjében a serdülő korosztályban 1. helyezést ért el vers és próza kategóriában.

A rendezvény során a résztvevők megtekinthették a gyermekvédelmi ellátásban nevelkedő gyermek, Rácz Milán Krisztofer prózai műsorát.

A gyermekvédelem mindannyiunk közös ügye. Ezért a szervezők azt remélik, a Gyermekvédelmi Központ intézményei közötti összefogás révén hatékony, szélesebb körű együttműködés valósulhat meg.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség