Gyermekotthonok országos teqballversenye

A teqball magyar fiatalok világhírű találmánya, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mára 138 nemzeti szövetsége alakult és tárgyalások kezdődtek az olimpiai programba való felvételéről. A sportolás és a szórakozás mellett a közösségépítésre is remek lehetőséget teremt.

 

A meghívott vendégek

A Gattyán Alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, a gyermekotthonok sportéletének fellendítése. A koronavírus miatti járványügyi intézkedések következtében csökkent a gyerekek fizikai aktivitása. A beszűkülő sportolási lehetőségek ellensúlyozásaként az alapítvány az elmúlt években országszerte 70  teqballasztalt és kiegészítő sporteszközökből álló sportcsomagot adományozott gyermekotthonok részére.

Veszprém megyébe is kerültek az eszközökből. Ahárom asztal és a játékhoz szükséges felszerelések 2020-ban érkeztek. Azonban itt nem ért végett a támogatás. Táborok, edzések és versenyek szervezésével segítik az gyermekotthonokban nevelkedőket.

2022. április 23-24. között a Gattyán Alapítvány által szervezett országos teqballversenyen a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Általános Iskola, Szakiskola Készségfejlesztő Iskola 2. számú Gyermekotthon, 7. számú pápai és a 9. számú borosgyőri lakásotthonából Horváth Leon és Kalányos Ferenc vett részt. Nemes Norbert fejlesztőpedagógus készítette fel a gyerekeket, aki el is kísérte őket a versenyre.

Horváth Leon és Kalányos Ferenc teqballozás közben

A gyermekek felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. A kétnapos rendezvény első napján edzésprogramok voltak, este pedig a várossal ismerkedtek, a kollégával egy nagy belvárosi sétát tettek. Egy négycsillagos szállodában szállhattak meg, amelyben olyan magas színvonalú ellátást kaptak, melyet eddig csak filmekben láthattak. Második nap volt a verseny, ahol 27 induló csapat közül megszerezték az előkelő 9. helyezést. A gyerekek hatalmas élményekkel és önbizalmuk megerősítésével tértek haza, nem győzték mesélni a történteket. Az intézményben mindenki nagyon büszke rájuk.

Horváth Leon és Kalányos Ferenc

Gratulálunk fiúk!


SZGYF-Veszprém Megyei Kirendeltség