Gyermeknapi Kavalkád Szolnokon

A „Gyermeknapi Kavalkád” rengeteg vidám és szórakoztató programmal ajándékozta meg a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei lakásotthonokban élő gyermekeket. Június 14-én a NEFAG Zrt. erdei játszóterén a Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye által szervezett programon tizenhét lakásotthonban élő gyermekcsapat versenyezett. A ráhangolódó játékot követően a gyermekek további tizenöt kihívást tartalmazó sport- és ügyességi feladatokat oldottak meg.
Színes feladatok várták a fiatalokat

Színes feladatok várták a fiatalokat

Az eseményt a Szolnoki Rendőrkapitányság jóvoltából bűn- és baleset-megelőzési, elsősegély-bemutató, tűzoltósági, katasztrófavédelmi program, valamint egész napos kézműves foglalkozás és arcfestés egészítette ki.

Tűzoltósági, katasztrófavédelmi programokon is részt vehettek az érdeklődők

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Cser-Kiss Róza, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója, Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Botka János Hunor, a Szolnoki Járási Hivatal hivatalvezetője, valamint Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója. – Teljes szívvel kívánok mindenki számára egy csodálatos napot, sok-sok élményt, emlékezetes Gyermeknapi Kavalkádot, amellyel gazdagabbak lesztek – köszöntötte a gyermekeket Cser-Kiss Róza kirendeltségigazgató. Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere köszöntője után Pásztor Zsuzsánna, a Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye intézményvezetője nyitotta meg a napot.

Cser-Kiss Róza köszöntötte a résztvevőket

A csapatversenyeket követően, a helyben készült sertéspörkölt és a lakásotthonokban élő gyermekek által készített sütemények elfogyasztása után délután is folytatódott a program.

A versenyek során minden gyermek kimagaslóan teljesített. Ezt értékelve emléklapot, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség által felajánlott ajándékcsomagot vehetett át minden csapat.

Rengeteg vidám és szórakoztató program várta a gyermekeket

A délután folyamán egy meglepetésvendég érkezett, a szolnoki Rabi Márk Kevin rap előadásával várta a gyermekeket. Márk a szolnoki Holló úti lakásotthonban élő fiatal, aki nagyon tehetséges és népszerű zenei előadó. Műsorával fantasztikus hangulatot teremtett, így méltón zárta a gyermeknapi programsorozatot.

Köszönjük ezt a csodálatos napot!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége