Gyermeknapi Kavalkád Szolnokon

Május 25-én a Gyermekvédelmi Központ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye által szervezett „Gyermeknapi Kavalkád” rengeteg vidám és szórakoztató programmal ajándékozta meg a gyermekeket.

Gyermekek a feladat megoldása közben

Az erdei játszótéren tartott programra tizenhét gyerekcsapat érkezett a lakásotthonokból, akiknek vidám, kihívásokat tartalmazó sport- és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk az egyes állomásokon. A résztvevők összemérhették tudásukat függeszkedésben, kötélpályás feladatokban, kapura rúgásban, célba dobásban és sok más játékban is.Az eseményt a Szolnoki Rendőrkapitányság jóvoltából bűn- és baleset-megelőzési program, valamint egész napos kézműves foglalkozás egészítette ki.

„Teljes szívvel kívánok mindenki számára egy élménydús, csodálatos napot, ami örökre emlékezetes marad nektek, és kívánom, hogy boldog legyen a mai Gyermeknapi Kavalkád” – köszöntötte a gyerekeket Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség igazgatója.

Kiss Róza a gyermekekkel

Gyuricza-Vincze Ildikó, Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal osztályvezetője köszöntötte a gyermekeket, és tolmácsolta Szalay Ferenc polgármester úr üdvözletét. A programon részt vevő fiataloknak ingyenes belépővel kedveskedett a Rep Tár Szolnoki Repülőmúzeumba gyermeknap alkalmából.

A gyermekek ünnepi műsora

A népes gyermeksereg meghallgatta Rácz Milán Krisztofer lebilincselő előadásában „Mészöly Ágnes: Titokbogár” című versét, amelyet a tizenkettedik Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny döntőjében is előadott, ahol végül első helyezést ért el vers és próza kategóriában. Továbbá élményelőadás láthattunk a tiszaföldvári lakásotthonok gyermekeiből összeállt tánccsoporttól „Reptér” címmel.

Önfeledt játék

A helyben készült sertéspörkölt és a gyerekek által készített sütemények elfogyasztása után délután is folytatódtak a programok. A versenyeken minden gyermek kimagaslóan teljesített, ennek megfelelően valamennyi gyermek a „leg” kategóriában emléklapot, valamint a Gattyán Alapítvány által felajánlott csokit vehetett át. A szabadtéri színpadon pedig meglepetéskoncert és tánc várta a gyermekeket.

A legnagobbak is elmerültek a játék örömében

A gyermeknap arra van, hogy örömet szerezzünk. Ezen a napon minden résztvevő rengeteg vidám pillanattal, élménnyel gazdagodott.

Köszönjük a felajánlásokat!

SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége