Gyermeknap Zala vármegyében

Június 20-án szervezett gyermeknapot a Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye Nagykanizsán a Csónakázó-tónál, ahol sok élmény, vidám és szórakoztató program várta a gyerekeket.

A gyermeknapi rendezvényt Horváth Gyöngyi, a Zala Vármegyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője nyitotta meg

A gyermeknapi rendezvényt Horváth Gyöngyi, a Zala Vármegyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője nyitotta meg, aki beszédében köszönetét fejezte ki azoknak a támogatóknak, akik felajánlásuk révén hozzájárultak az eseményhez.

Elsőként Zimborás Béla, az SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Igazgató úr örömét fejezte ki azért, hogy valamennyi szakmai egységből jelen vannak az eseményen, és egy önfeledt, vidám napot tölthetnek el együtt.Sidlovics Ferenc, az SZGYF Gyermekvédelmi Intézményirányítási Főosztályának vezetője a Nagykanizsához és a Csónakázó-tóhoz kötődő személyes gyermekkori élményeit idézte fel, és azt kívánta, hogy a résztvevők érezzék minden nap olyan jól magukat, mint a gyermeknapokon.Ezt követően Balogh László, Nagykanizsa város polgármestere és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait és kívánt jó szórakozást. 

Az egész napos programra 5 szakmai hálózatból közel 120 gyermek érkezett

Az egész napos programra 5 szakmai hálózatból közel 120 gyermek érkezett, akiknek a rendezvény egyik programjaként sport- és ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük az egyes állomásokon.

A nap folyamán számos kísérő programba kapcsolódhattak be a résztvevők

Az 5 szakmai hálózatból 1-1 csapat benevezett az előre meghirdetett főzőversenybe is. A csapatok által ebédidőre elkészített finom ételeket a zsűri értékelte, majd a jelenlévő gyerekek, kollégák és vendégek jóízűen elfogyasztották a fogásokat. 

Kipróbálhatták a csillámtetoválást, arcfestést, hajfonást, pónilovaglást, ugrálóvárat

A nap folyamán számos kísérő programba kapcsolódhattak be a résztvevők. Kipróbálhatták a csillámtetoválást, arcfestést, hajfonást, pónilovaglást, ugrálóvárat, megnézhették a Nagykanizsai Tűzoltóság jóvoltából a tűzoltóautókat, valamint a kreatív sarokban gyönyörű dolgokat alkothattak. A „lélekkuckóban” az intézmény egyik pszichológusa, Molnár Ibolya léleksimogató játékokkal várta az érdeklődőket. A Göcsej kutyaklub képviseletében Németh Judit intézményi nevelő 2 terápiás kutyussal – Bundással és Dióval – játékos feladatokon keresztül foglalkozott a gyermekekkel.

A délelőtti versenyek győztesei tárgyjutalomban és oklevélben részesültek.

A délelőtti versenyek győztesei tárgyjutalomban és oklevélben részesültek. Az egész év során kiemelkedően teljesítő gyerekek, valamint tíz, intézményben dolgozó kolléga példamutató, elkötelezett munkájáért oklevelet vehetett át.  A nap zárásaként a Fáraó együttes zenés műsora szórakoztatta a közönséget.

Zala Vármegyei Kirendeltség