Gyermeknap Veszprém vármegyében

Lakásotthonaink színes programokkal várták a gyermeknapi hétvége résztvevőit, a bakonyoszlopi Eszterházy György Gyermekotthonban.

A kastélypark több száz négyzetméteres területén egymást érték az érdekes és szórakoztató programok,

A kastélypark több száz négyzetméteres területén egymást érték az érdekes és szórakoztató programok, a kéz- és arcfestésen kívül rendőrségi és tűzoltó-bemutatóval is készültek a szervezők. A gyerekek munka közben láthattak rendőrkutyát, beülhettek a rendőrségi és tűzoltóautókba, de sportfoglalkozásokon és buborékfújó versenyen is részt vehettek. A rendezvényen fellépett a Free Dance tánccsoport, és egy igazán látványos baranta bemutatóval is készültek a szervezők. Aki megéhezett vagy megszomjazott, pizzát és üdítőt fogyaszthatott. A gyermekek nagy örömére vattacukor-készítő is volt a meghívottak közt.

A Fenyő Lakásotthon Bakonyszentkirály szakmai egységben nevelkedő gyermekek Bakonypéterdre voltak hivatalosak egy gyermeknapi rendezvényre. A programra Horváth Mónika gyermekvédelmi asszisztens és Grószné Sárközy Mária gyermekfelügyelő kísérték el a lakásotthonban élő nevelteket.

Bakonypeterd 2

A vidám rendezvényen ugrálóvár, lovaglás, foci, alpakasimogató, bográcsban készült pörkölt, fagyi és lángos is várta az ünnepelni készülő gyermekeket. A program résztvevői voltak a Magyar Honvédség munkatársai, akik nagyon sokat foglalkoztak a lakásotthon növendékeivel. A gyermekek lelkesen figyelték az eszközeiket, és mindent kipróbáltak, amit csak lehetett. A honvédséggel való jó kapcsolat kiépítése Horváth Mónika érdeme, aki korábban katonaként szolgált. Kapcsolatai révén a nyár folyamán több, a Magyar Honvédség által szervezett programra is meghívást kaptak a gyermekek. Növendékeink a programon nagyon jól érezték magukat, visszaérkezés után többször is mondták: „A mai a világ legjobb napja volt, köszönjük Mónika mami.”

A honvédséggel való jó kapcsolat kiépítése Horváth Mónika érdeme

A különböző helyszíneken zajló rendezvények mellett a Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Veszprém Vármegye a gyermekek örömét ajándékokkal tette teljessé. Gyermeknap alkalmából az intézmény összes gyermeke ajándékot kapott, az idősebbek vezetéknélküli fülhallgatót és csokoládét, a fiatalabbak plüssállatkát és filctollkészletet, a babák pedig „szundikendőt” és plüsscsörgőt.

SZGYF-Veszprém Vármegyei Kirendeltség