„GYE-RE” – Gyermekvédelmi és Rendvédelmi Nap Kisújszálláson

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Karcagi Rendőrkapitánysággal együttműködve a kisújszállási Fejlesztési Központban 2022. április 27-én „GYE-RE” elnevezéssel Gyermekvédelmi és Rendvédelmi Napot szervezett. A programon harmincöt kisújszállási lakásotthonokban élő fiatal vett részt.

Kerékpáros ügyességi verseny

A rendezvényt Kiss Róza, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a felek között lévő jó partneri viszony segítette a rendezvény létrejöttét. Dr. Karsai Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese elmondta, hogy a program legnagyobb sikere az lenne, ha a résztvevő fiatalok közül többen a rendőri hivatást választanák.

A rendőrség munkatársai különböző bűnmegelőzési és baleset-megelőzési, fegyverzettechnikai, valamint bűnügytechnikai programelemekkel tették színessé a napot. A résztvevőket játékos totó, kerékpáros ügyességi verseny és KRESZ-teszt is várta.

Papp Mónika beszél a hallgatóságnak

A fiatalok meghallgathatták Papp Mónikát is, aki a kisújszállási szakellátásban nevelkedett, és aki elmondta, hogy már kiskorától érdeklődött a rendőri hivatás iránt. Mónika jelenleg rendészeti szakon 11. osztályos, és ha végez, nyomozó szeretne lenni. Életútja pozitív példaként állt a hallgatóság előtt.

Asztalon sütemények mögöttük a három tagból álló zsűri

A lakásotthonok lakói felmérhették tudásukat a süteménykészítés terén is, ugyanis a fiataloknak versenyt hirdettek, ahol a zsűri által legjobbnak ítélt három csapat értékes nyereményben részesült. A program zárasa a közös ebéd volt, amelyet jó étvággyal fogyasztott el mindenki.


SZGYF-Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség
Megyei Koordinációs Osztály