Gyászhír

Megrendülten tudatjuk, hogy kollégánk Kővári - Gonosz Katalin, az EMMI Rákospalotai Javítóintézete és Központi Speciális Gyermekotthona vezető munkatársa, betegségével küzdve, életének 53. évében, 2020. augusztus 19-én eltávozott közülünk. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Kővári – Gonosz Katalin több, mint 25 évnyi „palotai” pályája során, legalább „százévnyi” szakmai munkát felmutatva nevelőként, tanárként, a központi speciális gyermekotthon és a „belső iskola” vezetőjeként dolgozott az intézményben. Nevéhez számtalan szakmai projekt, módszertani újítás fűződik. Kezdeményezője és fáradhatatlan támogatója volt többek között az élménypedagógiai és állatasszisztált terápiáknak, a drogprevenciónak, a fair play focinak, a művészeti programoknak, a roma kultúra ápolásának. Nem csak az általa irányított szakmai területen, de az intézmény egészére kiterjedően is folyamatosan és elkötelezetten arra törekedett, hogy magas színvonalú, sokoldalú, elismerésre méltó szakmai tevékenység valósuljon meg. Így munkájának, vezetői tevékenységének fontos része volt a külsős szakemberek és programok bevonása, a munkatársaknak szervezett szakmai,- és gyermekeknek szóló rendezvények megálmodása és megszervezése, oktatási anyagok készítése, az intézmény rendhagyó gyermekvédelmi munkájának bemutatása, a munkatársak és gyermekek közösségének alakítása. Tudását, a gyermekvédelemben megszerzett gazdag gyakorlati tapasztalatát, az intézmény munkatársain túlmenően, külső intézményi kör hallgatóinak oktatásával is átadhatta, szerepet vállalva a jövő szakembereinek képzésében.
 
Elköteleződése, intenzív feladatvállalása és azok teljesítése hátterében és fókuszában legfontosabb szempontként mindvégig az állt, hogy tudásával, szakmai tapasztalatával miként tudja hatékonyan támogatni azoknak a gyermekeknek az életútját, akik az intézmények falai között várnak biztonságot, segítséget, tudást, odafigyelést és főként szeretetet.

Kővári – Gonosz Katalin kollégánk és barátunk mindezeket nyújtani tudta a gyermekeknek.

Búcsúzik Tőle a Rákospalotai Intézmény Közössége és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság