Gratulálunk Vajdáné Kasza Szilvia munkatársunknak!

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter 2021. augusztus 23-án a legmagasabb szakmai díjban, vagyis a Családokért díjban részesítette az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatának munkatársát, Vajdáné Kasza Szilvia örökbefogadási tanácsadót.

 

Vajdáné Kasza Szilvia

Kollégánk már fiatal felnőttként tudta, hogy hivatását a rászorultak és gyengék segítésében fogja megtalálni. A szakvizsgázott szociális munkás szakember először gyógypedagógia szakon végzett, majd pszichopedagógiát hallgatott. A negyvenéves szakmai tevékenységét több száz sikeres életúttervezés kíséri. A reá bízott gyermekekkel olyan bizalmi kapcsolatot alakított ki, hogy azok még felnőttként is visszajárnak hozzá.

 

A fővárosi gyermekvédelmi szakellátásban 1981-ben kezdte meg munkáját, állandó munkatársunkként ismerjük. Gyámi,  majd örökbefogadási tanácsadóként mindig elsőként csatlakozott az Intézmény szakmafejlesztési törekvéseihez, így lett előbb a szakellátott kiskorú anyák tanácsadója, majd az Örökbefogadási Szolgálat, gyermekügyekért felelős szakembere.

A díjazottak csoportképe Novák Katalinnal

A díjazottak és Novák Katalin miniszter asszony

Vajdáné Kasza Szilvia példaértékű szakember a pályakezdő szakemberek számára is, hiszen optimizmusa, nyugodt természete és humora átsegíti őt – és mindannyiunkat – az emberileg, szakmailag megrendítő helyzeteken. Vajdáné Kasza Szilvia a családvédelem és az örökbefogadás területén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként a Családokért díj méltó tulajdonosa. Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat és a gyermekvédelmi szakellátás szakmai közössége egyaránt büszkeséggel fogadta a hírt.

Fővárosi Gyermekvédelmi Központ