Gratulálunk Fodor Gábor kollégánknak

Az EMMI Debreceni Javítóintézetében december 7-én Szent Kristóf a Gyermekekért díjat adtak át Fodor Gábornak. A Szent Kristóf a Gyermekekért díjat olyanok kaphatják, akik kiemelkedő munkát végeznek a gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok nevelésében, a gyermekvédelem, a gyermek- és ifjúságügy területén. A díjból évente három adományozható.

 

Fodor Gábort méltatják

Fodor Gábor László 1997-től munkatársa, alapítótagja az EMMI Debreceni Javítóintézetének. Nemzetközi sportkarrierje után pedagógus lett, testnevelőtanárként és edzőként gyerekekkel foglalkozott, végzett tehetséggondozói munkát, kerültek ki kezei alól küzdősportban jeleskedő sportolópalánták. 

 

Az  EMMI Debreceni Javítóintézetébe kerülve az új helyzetet kihívásként élte meg, új utakat lehetőséget látott a kapott feladatban, amit pozitív attitűddel és innovatív szemlélettel kezdett megvalósítani. A kezdetektől, lépésről lépésre dolgozta ki, alakította a letartóztatásban lévő fiatalkorúak nevelésére vonatkozó módszertant, befogadási protokollt, a foglalkoztatási formákat, az értékelési rendszert. 

Mindennapi tevékenysége során a nevelés és az oktatás összhangjára és egyensúlyára törekszik. Empátiával és következetességgel fordul a fiatalok felé, akik szeretik és tisztelik személyét. Kiemelt hangsúlyt fektet az egészséges életmód, az egészségmegőrzés fontosságára. Hitelességét támasztja alá, a sport és a természet iránti szenvedélye, amelyet direkt és indirekt módon is neveltjeibe plántál.  

Munkatársunknak ezúton is szeretettel gratulálunk.

SZGYF-Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltség