Gondoskodunk a jövőről

Április 12-én a zalaegerszegi klímastratégia program részeként 14 cseresznyefát ültettek el a Zala Vármegyei Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény udvarában.

A rendezvényen résztvevőket Németh Gábor, a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte,

A rendezvényen résztvevőket Németh Gábor, a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte, aki kiemelte, hogy a pózvai városrészben, illetve a szociális intézmény közvetlen környezetében is fontosnak tarják újabb zöldfelületek kialakítását. A helyi civil szervezetek és egyesületek biztosították a jelen levőket a közös munka folytatásáról, hogy a jövőben is részt vesznek hasonló programokon a zöldítés és a közösségépítés jegyében.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója, Zimborás Béla megköszönte kollégáinak az együttműködést és hozzátette, hogy örömmel csatlakoztak a város környezetvédelmi programjához, hiszen a természet megóvása közös érdekünk. Az igazgató hangsúlyozta, munkájuk fontos része a fizikai, mentális, és lelki gondoskodás mellett az otthonos környezet kialakítása.

Faultetes 5

A 14 japán cseresznyefa gondozása a lakóknak egyúttal terápiás lehetőséget is jelent. Keszei Erika, a 465 emberről gondoskodó intézmény vezetője végül arról szólt, tavaly kezdték a parkosítást, virágosítást, s a mostani faültetéssel tovább szépül környezetük, ahol a hozzátartozókat is hangulatosabb környezetben fogadhatják. A lakók nevében a 81 éves Stárics Jánosné köszönte meg a felajánlást, aki megígérte, hogy jó gazdái lesznek az így kapott értékeknek.

SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltség