Gólyaláb játékos vetélkedő Karcagon

A Gólyafészek Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona szervezésében október 21-én rendezték meg a XIV. Gólyaláb elnevezésű játékos vetélkedőt Karcagon, a Lombkorona sétányon, ami a város egyik turisztikai látványossága. A rendezvénysorozat különlegessége, hogy minden alkalommal más téma köré szervezik a vetélkedőt.

 

A logó, rajta egy gólya

Idén, az erdei környezet adta az ötletet, ezért a Jancsi és Juliska című mesére esett a választás, amelynek története is erdőben játszódik.

Szepesi Tibor, Karcag polgármestere beszél

A résztvevőket köszöntötte Szepesi Tibor, Karcag polgármestere és Huszka Noémi, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltség Koordinációs Osztályának osztályvezetője. Az eseményt jelenlétével megtisztelte Nagyné László Erzsébet, a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója, Konczné Lehoczky Krisztina, a Karcagi Református Egyházközség lelkipásztora.

A vetélkedő résztvevői gyülekeznek

A vetélkedőre Bánhalma, Karcag, Pusztataskony, Püspökladány, Tiszafüred, Tiszaug települések társintézményeiből érkeztek a hatfős csapatok.

A vetélkedő résztvevői

A nevezők egy menetlevelet kaptak, amire minden állomásnál pecsétet kellett begyűjteni az elvégzett feladatok után. Ezt a menetlevelet a végén le kellett adni a regisztrációnál. Hét állomáson oldhattak meg feladatokat a csapatok.

A résztvevők feladatmegoldás közben

Mivel a játékos vetélkedő a Jancsi és Juliska című meséhez kapcsolódott, így volt rőzsegyűjtés, mézeskalács házikó díszítése, célba dobás, kirakó, „banyafutás”, kincskeresés és totó.

Célbadobás

Valamennyi csapat a részvételért emléklapot és ajándékcsomagot vehetett át, valamint mindenki a Gólyafészek Otthonban készített és díszített mézeskalácsot.

Gratulálunk mindenkinek, aki tevékenyen jelen volt ezen a napon.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk az eseménynek.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége