Generációk egymásért – Iskolás gyermekek látogattak a fegyverneki idősotthonba

Öt napot töltöttek iskolás gyermekek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei „Angolkert” Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézmény fegyverneki telephelyén működő idősotthonban. A Katolikus Karitász és a Magyar Vöröskereszt közös szervezésében létrehozott esemény lehetőséget adott a generációk találkozására, az értékek átadására.

Együtt

Az idősebb korosztály számára rendkívül lényeges a külső kapcsolattartás, a társadalmi hasznosság érzése és a közösségi megbecsülés növelése. Ezért is fontos, ha a generációk találkoznak. Ugyanakkor egy ilyen találkozás során a gyermekek is sokat kapnak. Hiszen a fiatalok az idősektől tanulnak és tőlük kapják meg azt az örökséget, amelyet majd ők is továbbadhatnak.

Ezért a hagyományteremtő céllal elindított program keretében iskolás gyerekek látogattak el a Fegyverneken lévő idősotthonba, hogy együtt játszhattak, és közös kézműves foglalkozásokon vettek részt.

Együtt

A szervezők pontos programtervvel várták az egész napos foglalkozásokra a résztvevőket. Mindenki megtalálta azt, amiben megmutathatta a tehetségét vagy kipróbálhatta az ügyességét. Ilyen feladatok voltak a tábori zászló készítése, a mindennapos közös torna, az egészségügyi bemutató, az ügyességi játékok, a kézműves foglalkozások, az arcfestés, a táncház, a rendőrségi bemutató. A gyermekek jókedvű zsivaja a programokba korábban nehezen bevonható időseket is aktivitásra sarkallta.

Arcfestés

A közös jó hangulatú együttlét erősítette az idős résztvevők önértékelését, önbizalmát, fizikai erőnlétét és mentális frissességét. Azonban ami a legfontosabb: a különböző korosztályok képviselői rengeteg szeretetet adtak egymásnak.


SZGYF Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei „Angolkert” Idősek Otthona, Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézmény