Gasztro Road Show Székesfehérváron

Székesfehérváron április 11-én került megrendezésre az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény, valamint az SZGYF Menza Csoport által közösen szervezett Gasztro Road Show. A rendezvényt Horváthné dr. Vörös Ágnes, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség igazgató-helyettese nyitotta meg, majd Cséplőné Gönczi Veronika, az integrált intézmény vezetője köszöntötte a jelenlévőket és mutatta be az intézményi élelmezést.

A rendezvényt Horváthné dr. Vörös Ágnes, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség igazgató-helyettese nyitotta meg, majd Cséplőné Gönczi Veronika, az integrált intézmény vezetője köszöntötte a jelenlévőket és mutatta be az intézményi élelmezést.


A Költészet Napjára alkalmából Szabó Izabella, Kányádi Sándor: Hallgat az erdő című versét adta elő.

A rendezvény folytatásaként Dankai Tamás, az SZGYF Menza Csoport Vezetője “Clean eating“ a közétkeztetésben címszó alatt tartott előadást az egészségmegőrzésről és a menza rendeletről. A GasztroBlogban az Étrend Egyesület mutatkozott be.

Akik bemutatták Kelemen Helmut, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület alelnöke, valamint Friedrich Antal chef, elnöki tanácsadó a Friedmann Kft tulajdonosa.

Előadásuk után Mátrahalmi Tibor, az SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség igazgatója szólt a rendezvény résztvevőihez. Ezt követően a 40 perces ebédszünetben a vendégeknek egyebek mellett lehetőségük nyílt megkóstolni a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény konyhai dolgozói által készített hidegtálakat, valamint az intézmény reform ételeit.

A délután Kovács Józsefné HACCP tanácsadó “Élelmiszerbiztonság a közétkeztetésben” című előadásával indult, majd ezt követően Törökné Jenei Júlianna, Csongrád megyei élelmezési felelős avatta be a vendégeket a közétkeztetés láthatatlan veszélyeibe és következményeibe. Az alternatív élelmiszerekről, és a batáta élettani hatásairól, konyhatechnológiájáról esett szó Tóth Judit táplálkozási tanácsadó előadásában. A rendezvény zárásaként Már Lászlóné, az FMISZI alapi telephelyintézmény vezetője a szociális intézményi lakók szemszögéből beszélt a közétkeztetésről.

 
SZGYF Fejér Megyei Kirendeltség