Gála az elfogadás és az esélyegyenlőség jegyében

Május 11-én a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete az Esélyegyenlőség Világnapja alkalmából ötödik alkalommal szervezett Esély Gálát Zalaegerszegen. A rendezvény célja, hogy a speciális szükségletű emberek és más, sérülékeny csoportok tagjai közelebb kerüljenek a társadalom többi részéhez, megismerhessék egymás problémáit, gondjait, így közeledve egymáshoz szert tehessenek arra a tudásra amely elősegítheti az esélyegyenlőség növelését.

Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Napraforgó Otthon fogyatékossággal élő ellátottjai

Az egyre népszerűbb eseménynek a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ adott otthont, ahol idén már 10 intézmény 14 bemutatkozó csoportja, mintegy 150 fő fellépővel vett részt.

 

A gálán a Zala Vármegyei Kirendeltséghez tartozó szociális intézmények közel 20 ellátottja is fellépett. A Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye Napraforgó Otthon fogyatékossággal élő ellátottjai, a Margaréta Otthon pszichiátriai beteg ellátottjai, valamint a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye ellátottjai hónapok óta lelkesen készültek, hogy zenés, verses, táncos produkciókban mutassák meg különleges tehetségüket.

 a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye ellátottjai

A telt házas rendezvényt Makovecz Tamás önkormányzati képviselő nyitotta meg, majd Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója mondta el beszédét, melyben a vármegyében működő, állami és egyházi fenntartású, illetve civil szervezetek által működtetett szociális intézmények tevékenységét köszönte meg. Molnár-Péter Tímea, a gála szakmai védnöke, a Down-Mosolyambulancia Egyesület elnöke kiemelte, hogy a jelenlévők mindannyian azért dolgoznak, hogy gondozottjaik emberi méltósággal, a társadalom egyenrangú tagjaként, azonos esélyekkel élhessék életüket. A mostani gála is azt mutatja meg, hogy a fogyatékossággal élőknek ugyanolyan igényeik vannak, mint többi embertársunknak. Arra vágynak, hogy szeretet adjanak és kapjanak. Végül Tóth Ágnes, a szervező egyesület elnöke kívánt a résztvevőknek jó szórakozást.

 A szervezők oklevél átadásával és egy ünnepi tortával

Színvonalas, megható produkciókat láthatott a közönség, melyek emlékezetes élményt nyújtottak mindannyiunk számára. A szervezők oklevél átadásával és egy ünnepi tortával köszönték meg a szereplést.

Zala Vármegyei Kirendelstég

Kapcsolódó témák:

esélyteremtés